Κοτζιάς: Υποκλοπή από ξένες υπηρεσίες

Κοτζιάς: Υποκλοπή από ξένες υπηρεσίες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Π. Καμμένου – Ν. Κοτζιά, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώτου ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μεθόδευσε διαδικασίες ώστε η υπηρεσία της έκδοσης βίζας να δοθεί σε συγκεκριμένη εταιρεία, εκτυλίχθηκε χθες στην Ολομέλεια. Ο κ. Κοτζιάς, στην προσπάθειά του να δώσει μεταχρονολογημένη απάντηση σε καταγγελία στην οποία είχε προβεί προ εβδομάδων στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αμφισβήτησε την προέλευση των στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος είχε καταθέσει σειρά εγγράφων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, υποστηρίζοντας ότι είναι εσωτερική αλληλογραφία στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανακτήθηκε από το στρατηγείο της ελληνικής διπλωματίας.

«Παίρνω κι εγώ από τη Βουλή να δω αυτά τα e-mails και τι βλέπω; Είναι e-mails από έναν σέρβερ που δεν τον ήξερα –SBC GLOBAL COM– και απευθύνεται σε ένα e-mail “hotmail.com”. Είναι, δηλαδή, μια συζήτηση που δεν περνάει από τον σέρβερ του υπουργείου και, άρα, είτε την είχα καταστρέψει είτε δεν είχα καταστρέψει τα έγγραφα ή οτιδήποτε άλλο, δεν είχα πρόσβαση. Ρώτησα τους ειδικούς. Εχουμε δύο καλά τμήματα Πληροφορικής και Δικτύων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Τι μου απάντησαν εκείνοι; Μου είπαν ότι μόνο δύο μπορούν να το κάνουν αυτό, ή ο χάκερ της ΕΥΠ ή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, άντε και οι κινεζικές. Αρα, εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν –δεν το ξέρω, λέω τι λένε οι ειδικοί– με τέτοιου είδους πράγματα», είπε μεταξύ άλλων χθες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Ο κ. Κοτζιάς παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι πραγματικά τα e-mails και αποδεικνύουν το πώς έστησε τον διαγωνισμό. Με τη διαδικασία που ξεκίνησε στη Δικαιοσύνη θα αποδειχθούν όλα αυτά», υποστήριξε λίγο αργότερα ο κ. Π. Καμμένος, προκαλώντας νέα παρέμβαση του κ. Κοτζιά: «Εγώ δεν είπα αν είναι νόμιμα ή όχι, αλλά ότι αυτά που παρουσίασε ως του σέρβερ του υπουργείου Εξωτερικών είναι αμερικανικού σέρβερ και χρειάζεται βοήθεια χάκερ μυστικών υπηρεσιών. Ας αποδεχθεί τη μήνυσή μου και να αποδειχθούν όλα στα δικαστήρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή