Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την «επταήμερη εργασία»

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την «επταήμερη εργασία»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσε αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου για την επταήμερη λειτουργία επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς ανέφερε: Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου, η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα»

Σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως με «ψέματα και λαθροχειρίες» προσπαθεί να κατευνάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία.

«Η ΝΔ προσπαθεί μάταια, με ψέματα και λαθροχειρίες, να μαζέψει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ξεκάθαρος. Μίλησε για επταήμερη εργασία και όχι για επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων η οποία εξάλλου ίσχυε πάντοτε. Φιλότιμες οι προσπάθειες να διορθώσουν τον αρχηγό τους στη ΝΔ, αλλά οι πολίτες και οι εργαζόμενοι δεν τρώνε κουτόχορτο», σημειώνει το Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του ομιλίας στα Ιωάννινα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα  Δημοκρατία για πολιτικές «εργασιακού μεσαίωνα», αναφορικά με τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επταήμερη εργασία. 

«Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θα ψηφίσουμε στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για τη κατάργηση του πενθήμερου και την καθιέρωση επταήμερης εργασίας. Ψήφος στη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές θα σημάνει νέες περικοπές στις συντάξεις και εργασιακό μεσαίωνα», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή