Ποτάμι: Ενίσχυση του ελληνικού μετώπου

Ποτάμι: Ενίσχυση του ελληνικού μετώπου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα, καθώς όπως ανέφερε και ο πρόεδρός του «δεν θέλουμε να δώσουμε φιέστες, αλλά απαντήσεις», περιγράφει το Ποτάμι τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Ηράκλειο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και αυτό, γιατί η Σεβαστουπόλεως επέλεξε να αξιοποιήσει διαφορετικά τον τηλεοπτικό χρόνο που της αναλογεί για μια ομιλία στην Περιφέρεια, μετατρέποντάς την σε ένα «άτυπο ντιμπέιτ», το οποίο, όπως τονίζει, «αρνήθηκαν οι υπόλοιποι αρχηγοί».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόσφατο πακέτο παροχών, σημειώνοντας ότι εμφάνισε ως «προεκλογικά χαρτιά» παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίες, όπως οι 120 δόσεις. «Δεν πρόκειται για δικά του “χαρίσματα”, αλλά για το κόπο των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Θεοδωράκης στηλίτευσε την επιθετική συμπεριφορά της γείτονος, ωστόσο επανέλαβε τις πάγιες θέσεις για διατήρηση του διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, αλλά και για συγκρότηση συμβουλίου εθνικής ασφαλείας εντός συνόρων, με στόχο «την ενίσχυση του ελληνικού μετώπου». Παράλληλα, με άξονα το ίδιο ζήτημα, άσκησε κριτική στη Ν.Δ. για τη στήριξή της στον Μάνφρεντ Βέμπερ, στον οποίο καταλόγισε «υποκριτική συμπεριφορά», καθώς, όπως ανέφερε, την ίδια ώρα που προτάσσει την παύση του διαλόγου Βρυξελλών – Αγκυρας, στηρίζει τις γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Σχολιάζοντας, πάντως, την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συμμετοχή ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, δεν φάνηκε να κρατάει αποστάσεις, αναφέροντας ότι «οι ιδιώτες έχουν θέση στο σύστημα υγείας», με την προϋπόθεση ότι «ο δυνατός χαρακτήρας του δημοσίου συστήματος θα διατηρηθεί».

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το «κομματικό κράτος», επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για «αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και όχι από το γραφείο του υπουργού», υπογραμμίζοντας ότι «όποιοι αποτυγχάνουν επανειλημμένα θα πρέπει να απομακρύνονται».

Ο κ. Θεοδωράκης, τέλος, αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., προέταξε την ανάγκη η χώρα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πολιτικούς ηγέτες “ναιμεναλλάδες” όπως σήμερα» και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να επιλέξουν το Ποτάμι, μια δύναμη καθαρή, που δεν έχει κάνει κωλοτούμπες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή