Ν.Δ.: Μήνυμα κατά χαλαρής ψήφου

Ν.Δ.: Μήνυμα κατά χαλαρής ψήφου

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ ισχυρό μήνυμα στις 26 Μαΐου –με την κρίσιμη υπογράμμιση ότι πρόκειται για εθνική κάλπη–, ώστε στις εθνικές εκλογές να διευκολυνθεί η «συντριπτική» επικράτηση της Ν.Δ., ζήτησε από τη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας χθες το βράδυ από τη Λάρισα τον κύκλο των ανοικτών συγκεντρώσεων που θα συνεχιστεί στην Κρήτη (Χανιά), ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν η Πάτρα, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, για τις οποίες οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστεί.

«Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο τόπος», είπε χθες το βράδυ από την πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος της 26ης Mαΐου δεν αφορά μόνο τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες και τους βουλευτές, αλλά ψήφο προκειμένου να σταλεί «ισχυρό πολιτικό μήνυμα “ώς εδώ”».

Αναφερόμενος στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στον «κατήφορο». «Οσο αυτός θα διχάζει, εγώ θα ενώνω. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες για να βάλουμε ψεύτικα λόγια στο στόμα των αντιπάλων μας, αλλά έχουμε τη σιωπηρή πλειοψηφία που αναζητεί την αλλαγή», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε μια ομιλία που έδωσε βάρος στις προτάσεις της Ν.Δ. και στην οποία ήταν ελάχιστες οι αναφορές στον κ. Τσίπρα.

Κόντρα στο αφήγημα του πρωθυπουργού ότι οι ευρωεκλογές είναι «δημοσκόπηση», αλλά και στο κλίμα πόλωσης, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε και πάλι στα θετικά μηνύματα, υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι η μόνη πολιτική δύναμη που σήμερα μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας». «Δεν υπάρχει άλλη. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές στην ευρωκάλπη υπάρχει μια ροπή των συμπολιτών μας προς τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο», τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι η απάντηση δεν είναι τα μικρά κόμματα. «Οσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. από το βράδυ της 26ης Μαΐου, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθειά μας για μια μεγάλη, συντριπτική πολιτική επικράτηση στη μάχη των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν ο Τσίπρας επιλέξει να την κάνει», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προϊδέασε και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει όσες ημέρες απομένουν μέχρι τις 26 Μαΐου και εστιάζεται στην ανάδειξη των προτάσεων της Ν.Δ. και, πάντως, όχι στον κ. Τσίπρα, όπως υπονόησε νωρίτερα από τα Τρίκαλα, υπογραμμίζοντας ότι «η κοινωνία έχει προσπεράσει τον κ. Τσίπρα». «Οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα. Αυτό που περιμένουν είναι να ακούσουν το δικό μας πρόγραμμα, από τα δικά μας λόγια και όχι από τις μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν αυτά που λέμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα στην Τουρκία

«Σε μια εποχή μεγάλης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απόλυτη εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Στις προκλήσεις, η Ελλάδα θα απαντά πάντα με σταθερότητα, αλλά και με απόλυτη αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνοντας μήνυμα προς την Τουρκία κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο αρχηγείο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή της, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον στρατηγό για την ενημέρωση που μου έκανε σήμερα, επισκεπτόμενος το αρχηγείο της 1ης Στρατιάς, όπου για άλλη μία φορά είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την απόλυτη επιχειρησιακή δυνατότητα και ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή