Θεοδωράκης: Αποδοκιμασία του δικομματισμού

Θεοδωράκης: Αποδοκιμασία του δικομματισμού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στους πολίτες να αποδοκιμάσουν τον παλαιοκομματισμό, ο οποίος, όπως ανέφερε, εκφράζεται «τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τους υπουργούς του παρελθόντος», εννοώντας τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, απηύθυνε μέσω δύο χθεσινών συνεντεύξεών του (ρ/σ Αθήνα 9,84 και ΕΡΤ) ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Θέτοντας στο στόχαστρό του και τα τρία κόμματα, ο πρόεδρος του Ποταμιού τούς καταλόγισε «επέλαση λαϊκισμού» κατά τη διάρκεια της κρίσης, μιας και, όπως σημείωσε, όλα υποστήριξαν ότι «η Ευρώπη μάς καταδυναστεύει», ενώ συμπλήρωσε ότι «τo πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Ελληνες πολιτικοί». «Το 2015 αντιληφθήκαμε όλοι ότι δεν έχουμε καλύτερη οικογένεια από την Ε.Ε. Πρέπει όμως να την αναγεννήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει 27 συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες, όπως υποστήριξε, ταιριάζουν με αυτές του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Θεοδωράκης επί της ουσίας κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση των ευρωεκλογών προκειμένου να επιτύχουν τους εγχώριους πολιτικούς τους στόχους. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αμφότεροι «κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να μη γίνει κουβέντα προεκλογικά για την Ευρώπη», ενώ, σχολιάζοντας τους πολύ υψηλούς τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, έκανε λόγο για «στημένο παιχνίδι και διχασμό με στόχο τη συσπείρωση των κομματικών επιτελείων».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Ποταμιού, ξεκαθάρισε ότι θα έχει βασικό άξονα την ανεξάρτητη πορεία «με σοβαρότητα και συνέπεια», εκτιμώντας ότι «η πολιτική εμβέλεια του κόμματος είναι μεγαλύτερη του ποσοστού του». Σημείωσε δε ότι δεν μετάνιωσε για την ενασχόλησή του με την πολιτική, μιας και, όπως τόνισε, το 2014, έτος ίδρυσης του κόμματος, «η χώρα βρισκόταν σε έναν βούρκο αριστερού και δεξιού λαϊκισμού», ενώ συμπλήρωσε πως, παρότι θα μπορούσε, αν ήθελε, να «ξεκουράζεται» σε κάποιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η απόφαση του συνεδρίου της παράταξης ήταν η συνέχιση της αυτόνομης πορείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή