Κυρ. Μητσοτάκης: Αμεση κατάργηση ασύλου, μείωση ΕΝΦΙΑ 30% (βίντεο)

Κυρ. Μητσοτάκης: Αμεση κατάργηση ασύλου, μείωση ΕΝΦΙΑ 30% (βίντεο)

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως βασική προτεραιότητα έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα υλοποιηθεί άμεσα, εντασσόμενη, όπως ανέφερε, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη και ανοχή της κυβέρνησης, αναφορικά με τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», λέγοντας ότι οι τελευταίες έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο». Οπως είπε, «ο κόσμος σήμερα αισθάνεται ανασφαλής», προσθέτοντας ότι η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη. 

«Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια»

Αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ σε όλους, με ορίζοντα δύο ετών, αρχής γενομένης από το 2020. «Δεν θα καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δυνατό να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ», διευκρίνσε ακόμη. 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες παροχές του πρωθυπουργού, τόνισε πως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «13η σύνταξη», προσθέτοντας ότι αν ήταν θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισ. ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια

«Η ΝΔ θα διατηρήσει μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της», πρόσθεσε. 

«Καθαρή νίκη» 

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι θα υπάρξει καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας το βράδυ της Κυριακής, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για τη μεγάλη αλλαγή. 

«Θα ήταν καλό να αποφύγουμε στην συνέχεια ένα τετράμηνο όπου μία απο-νομιμοποιημένη κυβέρνηση θα προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για εθνικές εκλογές. 

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο» 

Ερωτηθείς για τα εργασιακά και το Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας η αξιολόγησή τους δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ έκανε λόγο για στοχευμένες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχει άμεση ανάγκη.

Δήλωσε παράλληλα έτοιμος να κυβερνήσει, τονίζοντας πως ήδη έχει έτοιμα τα πρώτα 10 νομοσχέδια. «Ζητούσα και ζητώ εκλογές το συντομότερο δυνατό. Θα ήταν ανέντιμο να μην ήμουν έτοιμος. Έχω στο μυαλό μου τη βασική ομάδα που θα κυβερνήσει» επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τελικά η έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό ήταν λάθος τόνισε πως ο κόσμος θέλει να ακούσει το θετικό μήνυμα της ΝΔ. «Αυτό το έκανα, δεν παρασύρθηκα στη Βουλή, τοποθετήθηκα με ευθύνη. Η έμφασή μας είναι στο να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί αξίζουμε. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Να αφήσουμε πίσω τον διχασμό» τόνισε, ενώ απάντησε στο δίλημμα του πρωθυπουργού "ή με τους πολλούς ή με την ελίτ" πως στη δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν. «Όλοι υποτάσσονται στους νόμους. Όταν οι λίγοι ή οι πολλοί ξεφεύγουν είναι υπόλογοι στους νόμους» είπε, προσθέτοντας πως η ρητορική που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίδια με αυτή της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Μιλώντας για το πρόγραμμά του για την Υγεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, στην καλή ζωή, την άθληση, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. «Τα νοσοκομεία μας θα διοικούνται με αντικειμενικό τρόπο και με άξιους ανθρώπους. Όπου χρειάζεται, προς όφελος του ασθενή, θα προχωρήσουμε σε συμπράξεις. Αν πρόκειται να το κάνουμε, να το κάνουμε χωρίς κανένα κόστος για τον πολίτη» τόνισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διαστρέβλωσε τα όσα είπε για τα εργασιακά, τονίζοντας πως ο ίδιος μίλησε για 7ημερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι για 7ημερη εργασία των εργαζομένων. 

Τέλος, μιλώντας για τη συγκέντρωση της ΝΔ στο Περιστέρι ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια πολύ ωραία, ζεστή και μεγάλη συγκέντρωση. «Από το 2003 πολιτεύομαι στη Β' Αθηνών, έχω στενή σχέση με τους κατοίκους, θα είμαι υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα. Έχω δώσει βάρος στη δυτική Αθήνα, από τότε που εκλέχτηκα. Είναι μια φυσική πορεία να είμαι κοντά τους. Το πρώτο πρότυπο σχολείο θα ιδρυθεί για λόγους συμβολικούς στο Περιστέρι» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή