Συζήτηση με Αγκυρα μόνο για ΜΟΕ

Συζήτηση με Αγκυρα μόνο για ΜΟΕ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης οτιδήποτε άλλο πέρα από τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ, τα οποία συζητούνται σε επίπεδο στρατιωτικών επιτροπών αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Αφορμή των δηλώσεων που έκανε χθες ο κ. Αποστολάκης κατά την επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ήταν οι προχθεσινές επισημάνσεις του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ σε δημοσιογράφους. Τότε, ο κ. Ακάρ είπε ότι έχει ζητήσει από την τουρκική τεχνική αντιπροσωπεία να θέσει επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα (6 ναυτικά μίλια) και ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο (10 ναυτικά μίλια). «Η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης μέχρι τώρα είναι καλό. Εμείς, τονίζω, και διευκρινίζω, ότι ασχολούμαστε με τα θέματα που έχουν σχέση με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ο,τι άλλο κουβεντιάζεται είναι εκτός πραγματικότητας», είπε ο κ. Αποστολάκης και συμπλήρωσε ότι η συνάντηση αυτής της εβδομάδας δεν είναι η τελευταία.

«Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοικτό αυτόν τον δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε. Ο κ. Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ Νίκο Τσούνη, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του προγράμματος αποκατάστασης των υποβρυχίων τύπου 214 (κλάση «Παπανικολής»). Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στις δύο πυραυλακάτους τύπου «Ρουσέν» που ναυπηγούνται στην Ελευσίνα. Οπως είπε, «στο ένα πλοίο έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σε ποσοστό 90% και στο άλλο είναι περίπου στο 70%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή