Ν.Δ.: «Καθαρή νίκη» βλέπει η Πειραιώς

Ν.Δ.: «Καθαρή νίκη» βλέπει η Πειραιώς

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία ότι την Κυριακή η Ν.Δ. θα σημειώσει «καθαρή νίκη» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο ότι το «πρώτο βήμα» για την πολιτική αλλαγή έγινε και προσθέτοντας με νόημα ότι δεν θα αιφνιδιαστεί αν ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα, απηύθυνε και πάλι μήνυμα προς τους αναποφάσιστους ζητώντας από την Εδεσσα «απ’ τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά να βρει έναν ή μία αναποφάσιστη ψηφοφόρο και να τους πείσετε ότι αξίζει να μας εμπιστευτούν».

«Θα υπάρχει μια καθαρή νίκη για τη Ν.Δ. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ότι όλοι προεξοφλούν τον πρώτο. Ολη η συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον πρώτο. Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή έγινε. Η χώρα το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα πάει σε εκλογές, θα ήταν καλό να αποφύγουμε για ένα τετράμηνο η χώρα να έχει μια κυβέρνηση χωρίς νομιμοποίηση», τόνισε κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι αν ο κ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές τον Ιούνιο, «θα πετάξει λευκή πετσέτα» κι ότι ο ίδιος προσεγγίζει τις εκλογές «με πολύ σεβασμό στη διαδικασία». Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε και πάλι προσκλητήριο συμπόρευσης στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και στους κεντρώους, επαναλαμβάνοντας ότι «το διακύβευμα ξεπερνά τις παραδοσιακές γραμμές». Εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι «κινδυνεύουμε να γίνουμε μια εκβιαζόμενη δημοκρατία», τονίζοντας ότι οι τελευταίες δράσεις του «Ρουβίκωνα» «έχουν πολιτικό πρόσημο».

«Δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να φυλάσσεται αποτελεσματικά η Βουλή. Ο φρούραρχος θα έπρεπε να είχε φύγει ήδη. Για εμάς είναι προτεραιότητα η ασφάλεια, για τη σημερινή κυβέρνηση όχι. Το πρόγραμμά μας προβλέπει ενίσχυση επιχειρησιακή της ΕΛ.ΑΣ., προσλήψεις και επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καινούργια περιπολικά, καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα», επεσήμανε. Mηνύματα ότι η Μακεδονία θα είναι «μπροστάρης» στην πολιτική αλλαγή και για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέπεμψε και κατά τη χθεσινή τελευταία του προεκλογική περιοδεία στη Μακεδονία –στην Εδεσσα και στη Φλώρινα– ενόψει της αποψινής ομιλίας στη Θεσσαλονίκη, με την οποία θα ολοκληρώσει την καμπάνια του. «Μόνο εμείς δώσαμε πραγματικό αγώνα με επιχειρήματα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κακής συμφωνίας», σημείωσε, ζητώντας από τους πολίτες να πουν «ένα μεγάλο “όχι” στα ψέματα, στη φτώχεια, στους φόρους, στον εθνικό διχασμό, στην εθνική ταπείνωση, στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών». «Είμαι σίγουρος», συμπλήρωσε, «ότι η Εδεσσα, η Πέλλα, η Μακεδονία, ολόκληρη η Ελλάδα, θα στείλουν ένα μήνυμα μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μαζί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σηκώσουμε ψηλά και τη σημαία της Ελλάδας».

Μηχανισμός στήριξης

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. θα δημιουργήσει «μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων, που θα προκύψει από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση», και δεσμεύθηκε ότι θα δίνεται, «αλλά από το πλεόνασμα το αναπτυξιακό, όχι το υστέρημα της κοινωνίας» (ΣΚΑΪ), επαναλαμβάνοντας ότι το επίδομα «δεν είναι “13η σύνταξη”» και ψέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν μπορούσε να δώσει σε μετρητά τη 13η σύνταξη μαζί με το ψηφοδέλτιο, θα το έκανε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή