Θεοδωράκης: ομολογία ήττας, ανάληψη ευθύνης

Θεοδωράκης: ομολογία ήττας, ανάληψη ευθύνης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή ήττα, αλλά και τέλος μιας εποχής, αποτέλεσε για το Ποτάμι η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, επιβεβαιώνοντας την αρνητική εικόνα που είχε εισπράξει από τις δημοσκοπήσεις. Η Σεβαστουπόλεως δεν κατάφερε να πλησιάσει σε ένα ευδιάκριτο ποσοστό που θα σηματοδοτούσε, ακόμη κι αν δεν εξέλεγε ευρωβουλευτές, ότι διατηρείται σε τροχιά παραμονής στην επόμενη Βουλή, αλλά και σε επίπεδα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αυτόνομη πορεία του. Εξίσου ξεκάθαρη άλλωστε ήταν και η δήλωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το Ποτάμι ηττήθηκε, κάνοντας λόγο για σαφές μήνυμα το οποίο, όπως ανέφερε, «δεν χωράει εξωραϊσμούς».

Ο κ. Θεοδωράκης ανέλαβε, ως επικεφαλής της παράταξης, το βασικό μερίδιο ευθύνης για το αρνητικό αποτέλεσμα, παραδεχόμενος ότι «έγιναν λάθη», τα οποία, όπως τόνισε, βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως τον ίδιο, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές και τα στελέχη της παράταξης όσο και τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν.

Τι μέλλει γενέσθαι όμως για το ίδιο το Ποτάμι; Στενοί συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη υποστήριζαν στην «Κ» ότι το κόμμα θα συνεχίσει την πορεία του, δεδομένου ότι οι εθνικές κάλπες πλέον είναι ακόμη πιο κοντά, μεταθέτοντας, όπως φαίνεται, τις όποιες αποφάσεις για μετά τις πρόωρες εκλογές. Αλλωστε, και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, στη δήλωσή του, προτάσσει μεν την ανάγκη για «αυτοκριτική με νηφαλιότητα», ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι «το Ποτάμι και οι βουλευτές του θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές και φιλελεύθερες λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα, χωρίς καμία έκπτωση στις αρχές, στις ιδέες, στην τόλμη και στην πολιτική τους αισθητική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή