Θεσσαλόνικη: Το αουτσάιντερ που τελικά κατέρριψε τις προβλέψεις

Θεσσαλόνικη: Το αουτσάιντερ που τελικά κατέρριψε τις προβλέψεις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις υποψήφιοι μάχονταν για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Θεσσαλονίκης έως και τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Με πρώτο τον προτεινόμενο από τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος συγκέντρωνε ποσοστό 22,18% ακολουθούσαν αργά το βράδυ, με καταμετρημένες τις ψήφους στα 123 από τα 475 εκλογικά τμήματα, ο κ. Γιώργος Ορφανός με 14,70% και πίσω του ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας με διαφορά μόλις δεκαπέντε ψήφων και η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Νοτοπούλου με απόσταση 300 ψηφοδελτίων.

Η σειρά για τη δεύτερη θέση εναλλασσόταν διαρκώς όσο η καταμέτρηση προχωρούσε, χωρίς όμως κανένας από τους τρεις να δείχνει ότι αποκτά διαφορά ασφαλείας που θα τον οδηγήσει μετά βεβαιότητος στον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Ορφανός, πάντως, έδειχνε να έχει ένα ισχνό προβάδισμα, που ωστόσο δεν επέτρεπε εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος για τη δεύτερη θέση. Ενδεικτικό της αβεβαιότητας ήταν το γεγονός ότι εκτός από τον κ. Ταχιάο, οι άλλοι συνυποψήφιοι δεν έδειχναν πρόθυμοι να προβούν σε δηλώσεις.

Ο κ. Ταχιάος σχολίασε το αποτέλεσμα, λέγοντας απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους του που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο:

«Ξεκινήσαμε μια πορεία μαζί, ακριβώς πριν από 6 μήνες, 26 Νοεμβρίου και τότε το αουτσάιντερ λεγόταν Νίκος Ταχιάος. Αυτό το αουτσάιντερ σήμερα είναι ο νικητής της αποψινής βραδιάς. Και χάρη στη δική σας βοήθεια θα είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την άλλη Κυριακή. Ευχαριστώ τη Ν.Δ. που μου έδωσε τη στήριξή της. Το διακύβευμα των εκλογών είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Το πολιτικό μήνυμα το έδωσε ο λαός», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο εν εξελίξει θρίλερ γύρω από τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο είπε: «Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ο δεύτερος. Δεν θα κάνω συναλλαγές, το είχα πει από την αρχή. Κατά συνέπεια, αυτό που ξεκινά από αύριο το πρωί είναι η συσπείρωση και η ενότητα των Θεσσαλονικιών για να διοικηθεί η πόλη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν θα έβλεπε την επικράτησή του ως πολιτική νίκη της Ν.Δ. «Θα έβλεπα όμως ότι είναι μια συμβολή της Ν.Δ. στη δική μου νίκη, καθοριστική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή