Ευθύνη και εμπιστοσύνη για τον Κ. Μπακογιάννη

Ευθύνη και εμπιστοσύνη για τον Κ. Μπακογιάννη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη νίκη κατήγαγε στον Δήμο Αθηναίων ο κ. Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 42,78% και εξέλεξε 21 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49, καθώς με την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή των τοπικών εκλογών. Την επόμενη Κυριακή ο Κ. Μπακογιάννης θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος κατάφερε να αναδειχθεί δεύτερος με σχετικά χαμηλό ποσοστό. Συγκεκριμένα, η παράταξή του «Ανοιχτή Πόλη» με ποσοστό 16,88% εκλέγει 8 δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Μπακογιάννης φανερά χαρούμενος σε δηλώσεις του χθες το βράδυ ανέφερε ότι αισθάνθηκε «σοκ και δέος» μπροστά στο απίθανο ποσοστό που του έδωσαν οι πολίτες, το οποίο «ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

Ευχαρίστησε την ομάδα του αλλά και τους συνυποψηφίους του για την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα και δεσμεύθηκε ότι όλοι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα είναι συμμέτοχοι της αλλαγής στην Αθήνα. «Κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά. Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πέρασε στον β΄ γύρο εμφανίστηκε και ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός της πτώσης του ποσοστού της Χρυσής Αυγής στον Δήμο της Αθήνας.

Ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ κ. Παύλος Γερουλάνος εξέλεξε 6 δημοτικούς συμβούλους και δεν κατάφερε να περάσει στον β΄ γύρο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,15%, τόνισε ωστόσο ότι θα είναι «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο για το καλό της πόλης.

Στην τέταρτη θέση ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης με σημαντικά μειωμένο ποσοστό 10,50% σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 16%, διέψευσε τα προγνωστικά που τον έβγαζαν έως και να περνά στον β΄ γύρο. Εξέλεξε ωστόσο 5 δημοτικούς συμβούλους. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός συγκέντρωσε ποσοστό 7,52% και εξέλεξε 4 δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης συγκέντρωσε ποσοστό 2,05% και εξέλεξε έναν δημοτικό σύμβουλο. Δήλωσε, πάντως, ότι στον β΄ γύρο θα υποστηρίξει σαφώς τον Κώστα Μπακογιάννη. Οι παρατάξεις των Γιώργου Καραμπελιά, Πέτρου Κωνσταντίνου, Βασίλη Καπερνάρου και Κωνσταντίνας Ρέππα εξέλεξαν επίσης από ένα δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή