Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης για την Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης για την Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου, στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες, μετά και την καθαρή νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξερχόμενος σήμερα από τα γραφεία της ΝΔ, όπου είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι «Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ που κατέγραψε άνοδο -και ως εκ τούτου θα έχει σημαντική παρουσία και παρέμβαση». 

Η ΝΔ αύξησε κατά δύο τις έδρες της στην Ευρωβουλή (7 έδρες) και περίπου 10,5% το ποσοστό της. Συγκεκριμένα, η ΝΔ έλαβε 33,24% των ψήφων (7 έδρες) έναντι 22,72% (5 έδρες) το 2014.

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησής τους συζήτησαν τη στάση του κόμματος ενόψει της εκλογής οργάνων στο ΕΛΚ. 

Παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) παραμένει πρώτη δύναμη στο νέο ευρωκοινοβούλιο, μείωσε σημαντικά τις έδρες από 216 σε 182, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη στατιστική προβολή για τη νέα σύνθεση του ΕΚ βάσει τελικών και προσωρινών αποτελεσμάτων σε 26 χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή