ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές για το ύφος και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας αλλά και λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς εξαπέλυσαν βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποτιμήσουν τα αίτια του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών άφησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ και αφού σημείωσε ότι μεταξύ των αιτιών της κρίσης ήταν η αργοπορία στη διάλυση της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, έστρεψε τα βέλη του εναντίον κυβερνητικών στελεχών που με «τον τρόπο τους δημιούργησαν μια εικόνα, δεν θα το έλεγα αλαζονείας αλλά δεν ήταν μετρημένοι και νουνεχείς όσο έπρεπε».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν το λέει την επομένη των εκλογών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μου είχε δοθεί η δυνατότητα να το διατυπώσω» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας.

Από την πλευρά του, εξηγώντας τους λόγους που κατά τη γνώμη του προκάλεσαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης (μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM) υποστήριξε ότι υπάρχει ζήτημα «ύφους της εξουσίας» καθώς όπως είπε «ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μια απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο πρώτος λόγος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «εφήρμοσε Μνημόνια με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς», πρόσθεσε σχολιάζοντας πως «δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα Μνημόνια. Η ΝΔ έχασε και ανασυγκροτήθηκε και το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».

Τέλος, την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση πέτυχε μεν πολλά αλλά δεν κατάφερε να τα επικοινωνήσει σωστά στους πολίτες εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, αποτιμώντας τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα με σχέδιο χωρίς να χάσει το βηματισμό της. Πέρασε τέσσερις αξιολογήσεις και όλα γίνονταν γρήγορα και αποφασιστικά και όταν τελείωσε αυτό, το παρουσιάσαμε στην κοινωνία αλλά δεν το παρουσιάσαμε σωστά. Η σκληρή δουλειά που κάναμε δεν επικοινωνήθηκε καλά από τους υπουργούς», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο σημείωσε ότι «τίποτα δεν είναι χαμένο». «Θα δώσουμε τη μάχη έως τις βουλευτικές εκλογές. Υπάρχουν οι εφεδρείες, πολιτικές και ηθικές» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία σε αντιπαράθεση επί των προγραμμάτων και όχι επί συνθημάτων, διότι έτσι, όπως ισχυρίστηκε, θα φανεί ποιος έχει καλύτερο πρόγραμμα.

Επικοινωνιακό λάθος χαρακτήρισε το θέμα της 13ης σύνταξης και των κρατήσεων που έγιναν στα ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή