Η Μόσχα κατηγορεί την Πρίστινα για «προβοκάτσια» κατά των Σέρβων

Η Μόσχα κατηγορεί την Πρίστινα για «προβοκάτσια» κατά των Σέρβων

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα αντέδρασε με έντονο τρόπο στη σύλληψη των 13 Σέρβων από δυνάμεις του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων και ένας Ρώσος μέλος της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK), χαρακτηρίζοντας την «προβοκάτσια» του Κοσόβου και άμεση συνέπεια της πολυετούς ανοχής που επιδεικνύουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ απέναντι του.

Αυτό αναφέρει σε δήλωση της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Είναι εντελώς προφανές ότι μια τέτοιου είδους προκλητική συμπεριφορά των Κοσοβάρων συνιστά άμεση συνέπεια της πολυετούς ανοχής που επιδεικνύουν απέναντι του η ΕΕ και οι ΗΠΑ», δήλωσε η Ζαχάροβα προσθέτοντας ότι «οι παράγοντες του Κοσόβου έχουν συνηθίσει ήδη ότι όλες οι προβοκάτσιες είναι θεμιτές».

Η Ζαχάροβα ζήτησε επίσης από την αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο ενημέρωση για τον συλληφθέντα Ρώσο, όπως και να πράξει τα δέοντα για την απελευθέρωση του

Στο μεταξύ, η ρωσική πρεσβεία στο Βελιγράδι με ανακοίνωση της απαίτησε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Ρώσος Μιχαήλ Κρασνοσέκοφ ο οποίος υπηρετεί στην αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο, βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σωματικές βλάβες.

Τη σύλληψη του Ρώσου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασιμ Θάτσι δήλωσε ότι ο Ρώσος συνελήφθη επειδή προέβαλε αντίσταση στην αστυνομία.

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο τον ιστότοπο Indeksonline,  μεταδίδει ότι έγιναν συνολικά 30 συλλήψεις από την αστυνομία του Κοσόβου, μεταξύ των οποίων και του Ρώσου πολίτη που είναι μέλος της αποστολής του ΟΗΕ. Μερικοί από τους συλληφθέντες τραυματίσθηκαν, ενώ δύο, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος πολίτης, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Μιτρόβιτσα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή