Παραιτείται από την ηγεσία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

Παραιτείται από την ηγεσία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Ποταμιού εξέφρασε το βράδυ της Τρίτης ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, «δείχνοντας» ως διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά.

Ο κ. Θεοδωράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε παράλληλα την μη κάθοδο του Ποταμιού στις εθνικές εκλογές, υποστηρίζοντας όμως ότι θα ακούσει τις εισηγήσεις των υπολοίπων στελεχών από όλη τη χώρα, πριν εκφράσει την τελική του άποψη.

Ξεκαθάρισε δε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Βουλή με το Ποτάμι ή άλλο κόμμα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που, πάντως, δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και από το βράδυ της Κυριακής το κλίμα στη Σεβαστουπόλεως ήταν πολύ βαρύ, δεδομένου ότι το Ποτάμι έμεινε πολύ μακριά, όχι μόνο από τα ποσοστά του στις τελευταίες ευρωπαϊκές και εθνικές κάλπες, αλλά και από μια επίδοση που θα δημιουργούσε προσδοκίες για την παραμονή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς έλαβε μόλις το 1,51% των ψήφων.

Αλλωστε, ο κ. Θεοδωράκης στη δήλωσή του λίγο μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, είχε κάνει λόγο για σαφές μήνυμα που «δεν χωρά εξωραϊσμούς», αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ήττας. Παράλληλα, από την προεκλογική κιόλας περίοδο, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσής του αν η επίδοση της παράταξης δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζοντας σε συνέντευξή του πως «αιώνιοι στην πολιτική δεν είμαστε, αν ο κόσμος μας αφήσει μόνους, θα πρέπει να σκεφτούμε όλα από την αρχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή