Μάχη από το ΚΚΕ για πλειοψηφία σε πέντε δήμους

Μάχη από το ΚΚΕ για πλειοψηφία σε πέντε δήμους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητοποίηση σε τρία μέτωπα σχεδιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών. Χρονολογικά πρώτο είναι εκείνο το οποίο αφορά τη μάχη της προσεχούς Κυριακής, εστιάζοντας στους πέντε δήμους (Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι και Ικαρία) όπου οι συνδυασμοί του είχαν πλειοψηφία την προηγούμενη πενταετία και τώρα υπάρχει η μάχη του δεύτερου γύρου. «Με νέα ορμή να αναδείξουμε ξανά τις αγωνιστικές αρχές», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με την παράλληλη επισήμανση ότι σε όλες τις άλλες περιοχές όπου δεν μετέχουν συνδυασμοί του κόμματος η γραμμή του ΚΚΕ είναι για λευκό ή άκυρο. «Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανένα», τονίζεται.

Το δεύτερο «μέτωπο» επικεντρώνεται στην κάλπη των εθνικών εκλογών και στο πλαίσιο αυτό γίνεται λόγος για «επιτακτική ανάγκη μεγαλύτερης ενίσχυσης του ΚΚΕ, ώστε να μπορέσει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους». Στην ηγεσία του κόμματος υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές κατεγράφη –όπως χαρακτηριστικά λέγεται– «εγκλωβισμός» απογοητευμένων ψηφοφόρων «στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων».

Η Κ.Ε. του ΚΚΕ σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ηδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές.

Ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός. Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, νέων κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία». Και προσθέτει: «Εχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στη δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, με το ΚΚΕ ισχυρό παντού».

Τέλος, η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος επαναφέρει το ζήτημα της αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς: «Η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής και σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα. Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή