Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξω στρατηγική

Μητσοτάκης: Δεν θα αλλάξω στρατηγική

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλούς τόνους κρατούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ., σε μια συνειδητή προσπάθεια να διατηρηθεί το πλεονέκτημα και οι εντυπώσεις του αποτελέσματος της Κυριακής, να διευρυνθεί το ποσοστό και και να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος των εθνικών εκλογών, που είναι η αυτοδυναμία. Το διακύβευμα αναμένεται να θέσει ο κ. Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε στην πρώτη του δήλωση από τις Βρυξέλλες συγκρατημένος, υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. προσέρχεται στη νέα προεκλογική περίοδο με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της, αλλά «χωρίς πανηγυρισμούς» και «σεβόμενη» όσους δεν την ψήφισαν.

Αυτός θα είναι, εξάλλου, ο επόμενος στόχος: η διεύρυνση του εκλογικού ακροατηρίου και η διείσδυση σε ομάδες ψηφοφόρων που δεν την έχουν εμπιστευθεί ακόμη, καθώς και η προσέλκυση και άλλων κεντρώων. «Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Ελληνες: πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα αισθάνονται ξανά ασφάλεια στις γειτονιές τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στη χθεσινή σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του είναι να πείσει και όσους δεν ψήφισαν τη Ν.Δ. ότι πρέπει να την εμπιστευθούν. Yπογράμμισε και πάλι ότι δεν προτίθεται να αλλάξει στρατηγική και ότι οι Ελληνες «αξίζουν ρεαλιστικές λύσεις». Οσον αφορά τη θετική υποδοχή από τις αγορές και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης της νίκης της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη (οι FT απέδωσαν την πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στην προσδοκία εκλογής μιας νέας κυβέρνησης, πιο φιλικής στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα), ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε ότι οι αγορές «αναζητούν πολιτική σταθερότητα και οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αναπτυχθεί η οικονομία».

Για την ώρα, η Πειραιώς επικεντρώνεται στην πρώτη εκλογική μάχη που έχει μπροστά της, αυτή του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αυτή τη μάχη κρίσιμη προκειμένου να ενισχύσει και να εδραιώσει την εντύπωση που άφησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Βασικός στόχος είναι η Ν.Δ. να κερδίσει 12 από τις συνολικά 13 περιφέρειες (οι πέντε έχουν ήδη κλειδώσει από τον α΄ γύρο), γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης έχει αυτές τις ημέρες συναντήσεις με υποψήφιους περιφερειάρχες που πέρασαν στον β΄ γύρο, ενώ την Παρασκευή περιοδεύει στην Πελοπόννησο προκειμένου να στηρίξει τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος πέρασε στον β΄ γύρο.

Μέσω Βρυξελλών ήρθε με εντολή του προέδρου της Ν.Δ. η διαγραφή του συντονιστή ετεροδημοτών της Ν.Δ. Κώστα Στεφανίδη για προσβλητικό σχόλιο που έκανε εις βάρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Τη διαγραφή του ανακοίνωσε o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι «με εντολή του κ. Μητσοτάκη, ο συντονιστής ετεροδημοτών κ. Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη Ν.Δ. Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας». «Τώρα που η Κούνεβα δεν εξελέγη ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμη», ήταν η επίμαχη ανάρτηση του Στεφανίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή