Εκτός της μάχης των εθνικών εκλογών θα βρεθεί το Ποτάμι

Εκτός της μάχης των εθνικών εκλογών θα βρεθεί το Ποτάμι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα στις ευρωεκλογές και η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μη λάβει μέρος στις πρόωρες εθνικές εκλογές δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν το Ποτάμι σε αποχή από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας παράλληλα όσα τονίζονταν και στο τελευταίο συνέδριο, αναφορικά με το νόημα και το περιεχόμενο της ψήφου: «Η Ελλάδα χρειάζεται μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να ακούσει τον ψύχραιμο λόγο και τη διαφορετική άποψη. Της Ελλάδας που θέλει φιλελεύθερες, ευρωπαϊκές, προοδευτικές λύσεις».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προσδιόρισε επίσης το προσεχές φθινόπωρο ως χρόνο διεξαγωγής του επομένου –και εκ των πραγμάτων κρίσιμου για το μέλλον του πολιτικού εγχειρήματος– συνεδρίου, αντικείμενο του οποίου θα είναι και η ανάδειξη νέου επικεφαλής, μετά την παραίτηση του Στ. Θεοδωράκη και την επιλογή του να ορίσει ως αντικαταστάτη για την προσεχή περίοδο τον αντιπρόεδρο Γ. Μαυρωτά. Εως τότε, σημειώνεται πως θα πρέπει «τα στελέχη και οι φίλοι του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος». Η απόφαση αυτή του Πολιτικού Συμβουλίου θα τεθεί προς έγκριση στα μέλη της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων, τα οποία θα τοποθετηθούν επ’ αυτής ηλεκτρονικά, όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό.

Ως προς την «επόμενη μέρα», και ειδικότερα για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Ποταμιού, ο κ. Γ. Μαυρωτάς με χθεσινές δηλώσεις του (News247) είπε ότι είναι πολύ πιθανό να θέσει υποψηφιότητα, επισημαίνοντας πως σημασία έχει να είναι και άλλοι υποψήφιοι – και όχι μοναδική υποψηφιότητα να είναι η δική του.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και κατά της αυτοδυναμίας, ενώ για το κρίσιμο θέμα των ημερών –τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης– επισήμανε πως αυτές θα μπορούσαν να προχωρήσουν υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν θα είναι μεταξύ αυτών τα οποία έχουν υποδειχθεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή