Κωδικός «Περιφέρειες» για τη Ν.Δ.

Κωδικός «Περιφέρειες» για τη Ν.Δ.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι η εκλογική μάχη δεν τελείωσε την Κυριακή κι ότι δίνει μεγάλο βάρος στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να «βαφτούν γαλάζιες» και άλλες περιφέρειες, εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις χθεσινές συναντήσεις του –τις οποίες αναμένεται να συνεχίσει σήμερα– με στηριζόμενους από τη Ν.Δ. υποψήφιους περιφερειάρχες που πέρασαν στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

«Ο ρόλος των περιφερειών είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και γι’ αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έχει υπογραμμίσει ότι πιστεύει στον ενισχυμένο ρόλο των περιφερειών, αλλά και στη συνεργασία με τις περιφέρειες για την υλοποίηση του αναπτυξιακού του σχεδίου, εφόσον γίνει πρωθυπουργός.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι χθεσινές συναντήσεις του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, αλλά και τη νεότερη γενιά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε μια τέτοια μάχη και επικράτησαν των αντιπάλων τους στον α΄γύρο, όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, είχαν στόχο να εκπέμψουν το μήνυμα ότι για τη Ν.Δ. οι εκλογές δεν τελείωσαν με τις ευρωκάλπες και πως η μάχη της ερχόμενης Κυριακής είναι κρίσιμο να κερδηθεί τόσο για λόγους ουσίας όσο και για λόγους εντυπώσεων, καθώς θα εδραιώσει την εικόνα κυριαρχίας της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους τέσσερις προαναφερθέντες, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του β΄ γύρου και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν. Υπενθυμίζεται ότι πέντε περιφερειάρχες που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη εκλεγεί με ποσοστά άνω του 50% από τον πρώτο γύρο, ενώ από τις επτά περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος, η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη το προβάδισμα στις έξι.

Σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει νέο γύρο συναντήσεων με τους υποψήφιους περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας Χρήστο Μέτιο και Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Την ίδια ώρα, μεγάλο στοίχημα θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως διεμήνυσε την επομένη των εκλογών στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος μεταβαίνει αύριο στην Πελοπόννησο –σε Τρίπολη και Αργος– προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δίνει τη μάχη του β΄ γύρου απέναντι στον Πέτρο Τατούλη. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση του κ. Νίκα υπογραμμίζοντας και πάλι τη στήριξή του, ενώ το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς ήδη από τη Δευτέρα υπάρχει μεγάλη «γαλάζια» κινητοποίηση στην περιφέρεια και δη στην Τρίπολη, και η Πειραιώς, θεωρώντας στρατηγικής σημασίας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυξάνει την πίεση προς τα στελέχη της Ν.Δ. που στον α΄ γύρο στήριξαν τον κ. Τατούλη.

Μέχρι την Κυριακή που θα ολοκληρωθούν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η Ν.Δ. κρατάει χαμηλούς τόνους και προετοιμάζεται για την προκήρυξη των εκλογών και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, καθώς στοίχημα αποτελεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και βέβαια η εξασφάλιση αυτοδυναμίας. Ηδη στην Πειραιώς αναλύουν τα αποτελέσματα της κάλπης της Κυριακής ανά ηλικιακή και επαγγελματική ομάδα και ανά περιφέρεια, προκειμένου να εντοπίσουν πού διαπιστώνονται προβλήματα και να εστιάσουν σε συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή