Μπακογιάννης: «Πρέπει να φοβίσουμε τον φόβο»

Μπακογιάννης: «Πρέπει να φοβίσουμε τον φόβο»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «πρέπει να φοβίσουμε τον φόβο», που ίσως υποδηλώνει και προσωπική –γενικότερη– στάση ζωής, σχολίασε ο Κώστας Μπακογιάννης τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται οι επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης, την ώρα που δειπνούσε με δημοτικούς συμβούλους του σε γνωστή ταβέρνα στα Ανω Πετράλωνα.

Μόλις αναρχικοί και αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν σε κοντινό κτίριο που τελεί υπό κατάληψη, στην πλατεία Μερκούρη, αντιλήφθηκαν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων καθόταν στον εξωτερικό χώρο της ταβέρνας, συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητώντας την αποχώρηση του κ. Μπακογιάννη από την περιοχή.

Ψυχραιμία

Εκείνος, παρά το ότι, κατά πληροφορίες, ακούστηκαν και χυδαία συνθήματα σχετικά με τη δολοφονία του πατέρα του από τη 17Ν, διατήρησε την ψυχραιμία του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να φύγει, όπως και τελικά έγινε.

Οπως επισήμανε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Μπακογιάννης, οι αντιεξουσιαστές –τα «Κουφοντινάκια», όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε– υποστήριζαν εν ολίγοις ότι η περιοχή ήταν δική τους και εκείνος δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. «Ηθελαν να φύγω. Τους είπα να έρθουν να τους κεράσω ένα κρασί και να το συζητήσουμε», είπε, σχολιάζοντας ότι «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα λιμεναρχεία».

Στο πλευρό του έσπευσαν θαμώνες της ταβέρνας, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν από τους αντιεξουσιαστές να αποχωρήσουν, ενώ χαρακτηριστικά μια ηλικιωμένη κυρία τον πλησίασε, τον φίλησε και του είπε: «Μην ακούς, συνέχισε εσύ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε ότι διατήρησε την ψυχραιμία του, καθώς «το οφείλει στη μνήμη του πατέρα του». «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται […]. Εγώ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Εγώ πιστεύω στη δημοκρατία και στον διάλογο. Εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε παρά πολλοί. Πρέπει να φοβίσουμε τον φόβο», είπε.

Η σημασία της ασφάλειας

Ο ίδιος, με αφορμή το περιστατικό, αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλειας στην πόλη, τονίζοντας τη σημασία της και υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά ότι «αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει». «Ο δήμαρχος δεν είναι σερίφης, ούτε υπουργός Δημόσιας Τάξης, αλλά ο δήμος πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης», τόνισε.

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος, πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας, τονίζοντας ότι είναι πλεονέκτημα ο δήμος να μπορεί να έχει συνεργασία με την κυβέρνηση. «Μια πόλη φωτεινή, καθαρή και τακτοποιημένη είναι φιλική στον πολίτη και εχθρική στην εγκληματικότητα», είπε, εκτιμώντας παράλληλα ότι εκείνοι που βανδαλίζουν την Αθήνα είναι οι ίδιοι που συμμετέχουν στη διακίνηση ναρκωτικών και κάνουν παρεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή