ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κοζάνης: Οριστικοποιήθηκε το ζευγάρι του β’ γύρου μετά την επανακαταμέτρηση

Δ. Κοζάνης: Οριστικοποιήθηκε το ζευγάρι του β’ γύρου μετά την επανακαταμέτρηση

Ο Λάζαρος Μαλούτας και ο Λευτέρης Ιωαννίδης θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου, για τον δήμο Κοζάνης, μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο σύνολο των 146 εκλογικών τμημάτων.

Ο υποψήφιος Κυριάκος Μιχαηλίδης που ήταν τρίτος με διαφορά 13 ψηφοδελτίων από δεύτερο Λευτέρη Ιωαννίδη, ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό. Πριν από λίγο αναρτήθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου, που αναφέρει ότι ο συνδυασμός του Λευτέρη Ιωαννίδη "Κοζάνη τόπος να ζεις" λαμβάνει 9024 ψήφους και ο συνδυασμός του Κυριάκου Μιχαηλίδη "Μετάβαση για τον δήμο Κοζάνης" 9012 ψήφους. Η διαφορά, είναι μία ψήφος λιγότερη από το αρχικό αποτέλεσμα για τον συνδυασμό του Λευτέρη Ιωαννίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο 100% της ενσωμάτωσης, ο Λάζαρος Μαλούτας λαμβάνει 27,91% και 11 έδρες, ο Λευτέρης Ιωαννίδης 22,26% και 9 έδρες , ο Κυριάκος Μιχαηλίδης 22,15% και 9 έδρες , ο Ευάγγελος Σημανδράκος 16,25% και 7 έδρες, ο Φώτης Κεχαγιάς 5,05 % και 2 έδρες, ο Νώντας Στολτίδης 3,76% και 2 έδρες και ο Κώστας Κύργιας 2,5% και 1 έδρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ