Λοβέρδος: Κυλώνειον άγος για τη χώρα η Novartis

Λοβέρδος: Κυλώνειον άγος για τη χώρα η Novartis

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για την υπόθεση Novartis χρησιμοποίησε χθες ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σε γραπτή δήλωση αναφορικά με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την υπόθεση «Κυλώνειον άγος για τη χώρα» και, όπως ανέφερε στη δήλωσή του, κατέθεσε τις επτά μηνύσεις που έχει υποβάλει κατά των ψευδομαρτύρων, όπως αναφέρει, της πολιτικής σκευωρίας Novartis, καθώς και τις τρεις σχετικές ομιλίες που έκανε για το θέμα στη Βουλή. «Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης.

Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Οσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία», ανέφερε στη δήλωση.

Ο πρώην υπουργός είχε κληθεί για χθες, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis, με την ιδιότητα του υπόπτου. Δεν παρέστη στην εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά προχώρησε στην αποστολή των στοιχείων που ο ίδιος αναφέρει στη δήλωσή του.

Για την ίδια υπόθεση, μόλις προχθές, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά πρώην στελέχους του υπουργείου Υγείας, καθώς και κατά δύο στελεχών της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή