Νομοσχέδια για κατεπείγουσα ψήφιση, πριν διαλυθεί η Βουλή

Νομοσχέδια για κατεπείγουσα ψήφιση, πριν διαλυθεί η Βουλή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στην κοινοβουλευτική ζωή, στον απόηχο της πρωθυπουργικής δήλωσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Στον τίτλο του σχεδίου νόμου «Ανάρτηση δασικών χαρτών περιοχών εντός των ιωδών περιγραμμάτων, διαδικασία ελέγχου, περιβαλλοντική διαχείριση αυτών και άλλες διατάξεις» υπάρχουν οι λέξεις «και άλλες διατάξεις» που παγίως χρησιμοποιείται όταν σχεδιάζεται να συμπεριληφθούν μέσω άσχετων τροπολογιών, ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων και διευθετήσεις – οι οποίες λόγω της συγκυρίας, εκτιμάται ότι θα εντάσσονται στον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αν αυτή φορά τηρηθούν τα φημολογούμενα χρονοδιαγράμματα το νομοσχέδιο αυτό καθώς και εκείνο το οποίο αφορά τους Ποινικούς Κώδικες – που όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί ως την επόμενη Παρασκευή.

Μετά, προγραμματίζεται -για την Δευτέρα 10 Ιουνίου η συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου για προσφυγή στις κάλπες και συνεπώς η έκδοση του διατάγματος για την διάλυση της Βουλής.

Δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι στα κομματικά γραφεία που εκφράζουν επιφυλάξεις εάν ακόμα και η ημερομηνία της 7ης Ιουλίου τηρηθεί.

Υπενθυμίζεται πως ενώ αρχικώς, επίσης βάσει της πρώτης πρωθυπουργικής δήλωσης, άπαντες μιλούσαν για κάλπες στις 30 Ιουνίου, προέκυψε αλλαγή και μετάθεση της ημέρας που θα στηθούν οι κάλπες αργότερα. Αν ο υφιστάμενος σχεδιασμός τηρηθεί, πάντως, όλα δείχνουν ότι η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να νομοθετήσει με διαδικασίες  κατεπείγουσες.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή