ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός

Γ. Καμίνης: Το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός

«Δεν πιστεύω ότι όλα κρίνονται από την παραμονή ή την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου», απάντησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο κόμμα, μιλώντας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήταν μεγάλη έκπληξη που του ανατέθηκε η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ. «Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα συζητήσει, η μέριμνά μου ήταν οι ευρωεκλογές», δήλωσε ο κ. Καμίνης και συμπλήρωσε: «Δεν παραιτούμε από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι τέλος γιατί αυτό έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου»

Επίσης, τόνισε ότι η κίνηση της Φώφης Γεννηματά αποβλέπει στο «να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και προέκριναν ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ».

Στα θετικά των ευρωεκλογών ανέφερε ότι ήταν η ήττα της ακροδεξιάς, καθώς εάν συνεχιζόταν η ανοδική της τάση «θα είχαμε τρίτη διερευνητική εντολή στα χέρια της Χρυσής Αυγής».

«Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ», είπε, «εμείς έχουμε τον χώρο μας και σε αυτόν πάμε να κυριαρχήσουμε. Είμαστε ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα αρχών».

Ακόμα, σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός.

«Στον δήμο της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με βοήθησε καθόλου, δεν συνεργάστηκα καθόλου μαζί του, αντιθέτως συγκρούστηκα και με αυτόν και με τη Δεξιά», είπε αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναρωτήθηκε που θεμελιώνουν την άποψή τους αυτοί που λένε ότι το ΚΙΝΑΛ βάζει πλώρη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι «την επόμενη ημέρα ο λαός θα μας αναθέσει μια εντολή και μένει να δούμε πως θα την διαχειριστούμε. Θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία, πιστεύω ότι θα πάμε πιο πάνω από το ποσοστό που πήραμε στις ευρωεκλογές και θα έχουμε μια νικηφόρα παρουσία».