Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 31%

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 31%

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη λύση για τη χώρα την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών είναι να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το 31% των πολιτών έναντι 15% που απαντούν ότι το καλύτερο για τη χώρα θα ήταν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 31%-1
Παράλληλα, η δημοσκόπηση περιλαμβάνει τα δύο σενάρια για τη σύνθεση της Βουλής όπως αυτή θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Στο πρώτο σενάριο, της επτακομματικής Βουλής, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει οριακώς την αυτοδυναμία με 151 έδρες. Οι υπόλοιπες έδρες των  κομμάτων είναι ΣΥΡΙΖΑ (74), Κίνημα Αλλαγής (23), ΚΚΕ (16), Χρυσή Αυγή (15), Ελληνική Λύση (12) και  Μέρα 25 (9).

Στο σενάριο της εξακομματικής Βουλής, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στις 153 έδρες, με το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη να μένει εκτός.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ θέλει το 31%-2

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας εκτοξεύονται στο 69%, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (18-20 Απριλίου),  ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν περαιτέρω υποχώρηση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφορά των 49 μονάδων στην παράσταση νίκης είναι η μεγαλύτερη τιμή που εμφανίζεται μεταξύ των δύο κομμάτων από το 2016 έως και σήμερα, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα της Pulse.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγούμενος με  δέκα μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (37% έναντι 27%)

Σημειώνεται ότι βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων δίνει η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 36,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. 

  • Η έρευνα της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, διενεργήθηκε το διάστημα 30ης Μαϊου – 1ης Ιουνίου επί δείγματος 1358 ενηλίκων, με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Διαβάστε σχετικά:

– Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και διαρροές προς ΝΔ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή