Αναβολή απόφασης για τους ΑΝΕΛ

Αναβολή απόφασης για τους ΑΝΕΛ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, η συνεδρίαση του οποίου προγραμματίστηκε για την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου, παραπέμφθηκε η λήψη απόφασης αναφορικά με το εάν το κόμμα που ίδρυσε ο Π. Καμμένος θα συμμετάσχει στις πρόωρες εθνικές εκλογές. Αυτό συμφωνήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, αντικείμενο της οποίας ήταν –όπως ανακοινώθηκε– η εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η δραματική πτώση του ποσοστού που έλαβαν οι ΑΝΕΛ συγκριτικώς με τις προηγούμενες εκλογές, έχει αναπόφευκτα προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ηγεσία, ενώ δεν έχουν λείψει και οι σκέψεις για μη συμμετοχή στις εκλογές. Υπενθυμίζεται πως τους ΑΝΕΛ ψήφισαν αυτή τη φορά μόνο 45.149 πολίτες (ποσοστό 0,80%). Στελέχη των ΑΝΕΛ εξέφραζαν την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η λήψη απόφασης για μη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές του Ιουλίου, παρά τη διάχυτη απογοήτευση εξαιτίας του γεγονότος ότι το εκλογικό ποσοστό στην ευρωκάλπη ήταν μικρότερο ακόμη και από το Ποτάμι (που δεν θα κατέβει στις εθνικές εκλογές), την Ενωση Κεντρώων, το ΛΑΟΣ. Το Εθνικό Συμβούλιο, τέλος, θα αποφασίσει και για το 4ο συνέδριο του κόμματος, που προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή