Βαρουφάκης: Δέχομαι πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρουφάκης: Δέχομαι πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολιτική βούληση να συνεργαστεί «με οποιονδήποτε» στη νέα Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν για τη χώρα και την κοινωνία θετικά μέτρα εξόδου από την κρίση, όπως είναι, για παράδειγμα, η κατάργηση της προπληρωμής φόρων και η μείωση των φορολογικών συντελεστών εξέφρασε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα συνεργαζόμασταν με όλους μέσα στη Βουλή», είπε (ΣKAΪ) απαντώντας σε ερώτηση εάν, σε περίπτωση που εισέλθει στη Βουλή η οποία θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουλίου, θα συνεργαζόταν με τη Ν.Δ. ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν έρθει ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας, ο οποιοσδήποτε, και πει ελάτε να καταργήσουμε τώρα την προπληρωμή φόρου, με ποιο δικαίωμα θα πούμε όχι; Θα συνεργαστούμε στη βάση προγράμματος. Προφανώς και ό,τι βλέπουμε θετικό θα το ψηφίζουμε», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως είναι αισιόδοξος για άνοδο των ποσοστών του ΜέΡΑ25 και είσοδο στη νέα Βουλή, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δέχεται πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την καταγραφή μεγάλης απήχησης του κόμματός του στις πρόσφατες ευρωεκλογές (υπενθυμίζεται ότι το ΜέΡΑ25 έλαβε ποσοστό 2,99%, καθώς το ψήφισαν 169.286 πολίτες). Ερωτηθείς για τα γνωστά γεγονότα του 2015, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι τότε η ρήξη δεν θα σήμαινε έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ επισήμανε και πως, παρότι τον έστειλε η τότε κυβέρνηση στις Βρυξέλλες για ρήξη, την ίδια στιγμή τον υπονόμευαν από την Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή