Ευ. Βενιζέλος: Δεν με ήθελαν

Ευ. Βενιζέλος: Δεν με ήθελαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε χθες (ΣΚΑΪ) ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις που οδήγησαν στην απόφασή του να θέσει εαυτόν εκτός ΚΙΝΑΛ.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης», αποδίδοντας στην κ. Γεννηματά «άγχος να εκλεγεί η Ν.Δ. αυτοδύναμη», ώστε να μην τεθεί ζήτημα συμμετοχής σε συγκυβέρνηση. Τόνισε δε ότι η τακτική αυτή καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης, προσθέτοντας πως ελπίζει «η βλάβη αυτή να μην είναι ανεπανόρθωτη».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ουσιαστικά ότι η επιλογή του Γιώργου Καμίνη για την κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας ήταν προσχηματική, καθώς το πραγματικό μήνυμα που ήθελε να στείλει η ηγεσία ήταν ότι επιθυμεί «ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο». «Ο κ. Καμίνης, αν και συμπαθέστατος, δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα, το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος αποτελεί «θύμα προσωπικής σκοπιμότητας της κ. Γεννηματά».

Προειδοποίησε παράλληλα ότι αποτελεί λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Υποστήριξε ότι το κόμμα πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «στρατηγικά ηττημένο» στην αντιπολίτευση και να μην εισέλθει σε έναν ανταγωνισμό με την Κουμουνδούρου «για το ποιος θα απορροφήσει ποιον».

Αποκάλυψε ότι από τον Νοέμβριο του 2018 είχε γνωστοποιήσει στην πρόεδρο του κόμματος ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ιστορικό διατελέσαντος προέδρου κόμματος που γύρισε για να πολιτευθεί σε εκλογική περιφέρεια».

Απόρριψη σεναρίων

Οσον αφορά το δικό του μέλλον, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «κωμικό» το σενάριο μετακίνησής του στη Νέα Δημοκρατία, αν και όπως είπε με νόημα, –και σε ένα μήνυμα με αποδέκτη τη Χαρ. Τρικούπη– «εκεί με σέβονται». «Εγώ ανήκω στη δημοκρατική παράταξη», σημείωσε.

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά και τα σενάρια περί διεκδίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας ή της θέσης Επιτρόπου, αλλά και τη δημιουργία δικού του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή