Βουλή: «Βροχή» ευνοϊκών ρυθμίσεων για δημοσίους υπαλλήλους

Βουλή: «Βροχή» ευνοϊκών ρυθμίσεων για δημοσίους υπαλλήλους

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για τον αποκλεισμό από τις κρίσεις προϊσταμένων όσων απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης, παράταση συμβάσεων και αποσπάσεων προσωπικού, καθώς και εξαιρέσεις από τους περιορισμούς προσλήψεων λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, καταργείται, σύμφωνα με όσα είχε δεσμευθεί η υπουργός Μ. Ξενογιαννακοπούλου προς την ΑΔΕΔΥ- η τροπολογία της προκατόχου της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων όσοι αξιολογητές απείχαν από τη διαδικασία αξιολόγησης των υφισταμένων τους.

Επιπλέον, παρατείνονται για έξι επιπλέον μήνες από τη λήξη τους οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, καθώς και οι φύλακες αρχαιοτήτων.

Με την ίδια τροπολογία δεν ισχύουν οι περιορισμοί που ισχύουν στις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων που έχουν εγκριθεί ήδη από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, (για αποδεδειγμένα σοβαρούς λόγους υγείας και για συνυπηρέτηση συζύγων) καθώς και οι διορισμοί ή προσλήψεις κάθε προσωπικού που επλήγη ή είναι σύζυγοι ή συγγενείς θυμάτων των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική το περασμένο καλοκαίρι.

Εξαιρείται της αναστολής των υπηρεσιακών μεταβολών και η διαδικασία επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών από σωφρονιστικά καταστήματα για τη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας.

Επίσης, οι αποσπάσεις του προσωπικού που λήγουν στις 28 Ιουνίου 2019 παρατείνονται έως το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή