«Κλείνουν» οι λίστες ΣΥΡΙΖΑ

«Κλείνουν» οι λίστες ΣΥΡΙΖΑ

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επόμενων 24ώρων αναμένεται να κλειδώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, με τις συσκέψεις στην Κουμουνδούρου να είναι αλλεπάλληλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το Επικρατείας οδεύει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, η οποία αναμένεται να έχει κομβικό ρόλο στην επικοινωνιακή προσπάθεια ανάκαμψης του κυβερνώντος κόμματος. Στο Επικρατείας θα είναι και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, που οι οργανωτικές ευθύνες δεν του αφήνουν περιθώρια να διεκδικήσει τον σταυρό. Κατά πληροφορίες, σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ναύαρχος ε.α. Ευ. Αποστολάκης.

Τον σταυρό στην Α΄ Αθήνας αναμένεται να διεκδικήσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η κ. Ράνια Σβίγκου, η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο πρόσφατα ηττηθείς στον Δήμο της Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην παλαιά Β΄Αθήνας το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:

Στο Βόρειο τομέα θα είναι υποψήφιοι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ενώ ακούγεται και το όνομα του κ. Κουρουμπλή, που είναι επίσης πιθανόν να βρεθεί, όμως, στον Δυτικό τομέα. Οι πληροφορίες λένε πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μαντζουράνης, που προοριζόταν για τον Βόρειο τομέα.

Στον Δυτικό τομέα πιθανόν να είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος ωστόσο υπάρχει περίπτωση να πολιτευθεί και στη Β΄ Πειραιά. Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον κ. Δραγασάκη, για τον οποίο καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον σταυρό. Ενας πιθανός τομέας είναι ο Δυτικός. Εκεί θα βρίσκονται εκτός απροόπτου ο κ. Νίκος Τόσκας, ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ο κ. Δημήτρης Βίτσας, ο κ. Πάνος Ρήγας και η κ. Χαρά Καφαντάρη.

Στον Νότιο τομέα θα είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο νυν υπουργός Εσωτερικών –που χρεώνεται την ομαλή διεξαγωγή των πρόσφατων εκλογών– Αλ. Χαρίτσης, ο κ. Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού Κώστας Βασιλειάδης, ο κ. Θ. Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι κ. Θεανώ Φωτίου και Ραλλία Χρηστίδου.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιες η κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο παλιό υπόλοιπο Αττικής που χωρίζεται σε Ανατολικό και Δυτικό, θα είναι υποψήφιοι στα Ανατολικά ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ στα Δυτικά θα πολιτευθεί ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ξάδελφός του Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος θα έχει αντίπαλο τον κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να μπουν στη μάχη όλα τα στελέχη, ακόμα και αυτοί που ήταν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Οπως για παράδειγμα ο κ. Σπύρος Δανέλλης που θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Στα Χανιά υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και ο Παύλος Πολάκης, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Oλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια στην Aρτα, ο ΥΕΘΑ Γιώργος Κατρούγκαλος στη Μεσσηνία –έχουν γίνει συζητήσεις και για τον Βόρειο τομέα– και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ θα είναι και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στη Μαγνησία και ο Βασίλης Κόκκαλης στη Λάρισα.

Νέα πρόσωπα

Παράλληλα, ο σχεδιασμός της Κουμουνδούρου περιλαμβάνει νέα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τον σταυρό, όπως για παράδειγμα ο πρώην δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης στην Εύβοια και ο Χρήστος Στάικος στην Αρκαδία.

Τέλος, στο πλαίσιο των αλλαγών πρέπει να επισημανθεί πως ο πρωινός καφές του πρωθυπουργού θα έχει προσθήκες. Κατά πληροφορίες, στην καθημερινή προεκλογική σύσκεψη θα συμμετέχουν και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Νίκος Μπίστης. Ολοι προερχόμενοι από τον κεντροαριστερό χώρο. Ερώτημα, πάντως, παραμένει αν θα υπάρξει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας κάποιο στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή