Υποχώρηση Καλογήρου μετά τις αντιδράσεις: Νομοθετική βελτίωση στο άρθρο για τον βιασμό

Υποχώρηση Καλογήρου μετά τις αντιδράσεις: Νομοθετική βελτίωση στο άρθρο για τον βιασμό

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική βελτίωση στην παράγραφο 5 του ποινικού κώδικα που αφορά στο αδίκημα του βιασμού προανήγγειλε, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός σημείωσε ότι «σε συνεννόηση με τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, (θα υπάρξει) μία νομοτεχνική βελτίωση στην παράγραφο 5, προκειμένου να υπάρξει μία σωστή εξισορρόπηση ποινολογική και για οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά».

Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις για το θέμα και κυρίως για ποινές που θεσπίζονται με τον νέο ποινικό κώδικα. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν ενστάσεις διαμηνύοντας ότι θα καταψηφίσουν την διάταξη, ενώ η Διεθνής Αμνηστία το χαρακτήρισε «απαράδεκτο» σημειώνοντας ότι «ο νέος ορισμός του νέου Ποινικού Κώδικα, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για το σοβαρό αυτό έγκλημα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή