Πέντε νέες τροπολογίες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Πέντε νέες τροπολογίες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για τροπολογίες που δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Οι τροπολογίες μαζί με την σημερινή μείωση του αφορολογήτου στη Βουλή φτάνουν πλέον τις 6.

Άγνωστο παραμένει τι τύχη θα έχουν οι βουλευτικές τροπολογίες τις οποίες μπλόκαρε χθες ο Σωκράτης Φάμελλος προκαλώντας «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ. Από αύριο θα ξεκαθαρίσει εάν κάποιες από αυτές θα κατατεθούν ως υπουργικές ή βουλευτικές.

Αναλυτικά οι 5 υπουργικές τροπολογίες στο αυριανό νομοσχέδιο:

1. Καταβολή επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους ανασφάλιστους υπερήλικες με την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

2. Επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούμενους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες (δίνει τη δυνατότητα τρίμηνης παράτασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 αντί 28/6/2019 που προβλεπόταν να λήξουν για τους απασχολούμενους σε προγράμματα για την καθαριότητα κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ΟΑΕΔ/ αιτία σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση είναι η καθυστέρηση που προκλήθηκε από την αναγκαία νέα έγκριση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις συμβασιούχων καθαριότητας ορισμένου χρόνου – για να ενσωματωθούν οι αλλαγές του νόμου 4590/2019)

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

3. Παράταση ισχύος άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών

(παρατείνεται έως τον προγραμματισμό των εξετάσεων, η ισχύς της άδειας οδήγησης όσων έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας  από 1η Απριλίου έως και 31 Ιουλίου 2019)

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

4. Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (θέματα λειτουργίας των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ)

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

5.α) Ρυθμίσεις για την "Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε." και

β) Παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων του ν. 3299/2004 (Α΄ 261) (παράταση εκ νέου έως 31/12/2019 αντί 30/6/2019 που προβλεπόταν για επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο και υπό τον όρο ότι πληρούν τις προϋποθέσεις υλοποίησης του 50% του επενδυτικού κόστους βάσει του θεσμικού πλαισίου)

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

Πηγή: skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή