Λαβρόφ με Κατρούγκαλο για τη διμερή «ατζέντα»

Λαβρόφ με Κατρούγκαλο για τη διμερή «ατζέντα»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ συνάντησε χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη με την ευκαιρία του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνεται στην πόλη. Σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, συζήτησαν «διμερή και περιφερειακά θέματα, την κατάσταση στην περιοχή μας και τις δυνατότητες συνεργασίας στο πολιτικό, αλλά και στο οικονομικό επίπεδο. Συζητήσαμε την ανάγκη να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο εκείνες οι πρωτοβουλίες που φέρνουν τους δύο λαούς μας εγγύτερα, πρωτοβουλίες σχετικές με τον πολιτισμό και την Ιστορία. Είχαμε, επίσης, συζητήσεις και σε πιο τεχνικό επίπεδο. Συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε, στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που έχουμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι στη συνεργασία μας». Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη είχε πάντως ευρύτερο διπλωματικό ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, η Μόσχα επιχειρεί να εντάξει στο πρότζεκτ του αγωγού Nord Stream II και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, πλην, βεβαίως, της Γερμανίας.

Εν τω μεταξύ, χθες, υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ψήφισαν τα κόμματα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας με την εξαίρεση της AfD και της Αριστεράς. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλει στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο», αναφέρεται στο κυβερνητικό έγγραφο για την ψηφοφορία.

Η AfD καταψήφισε με αιτιολογικό την αύξηση της αστάθειας αν προσχωρήσουν στο ΝΑΤΟ χώρες όπως η Βόρεια Μακεδονία, ενώ η Αριστερά έκανε λόγο για επιθετική επέκταση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή