Οριστικοποιεί τα ψηφοδέλτια η Φ. Γεννηματά

Οριστικοποιεί τα ψηφοδέλτια η Φ. Γεννηματά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία άσκηση ισορροπίας αποτελεί για το ΚΙΝΑΛ ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων ενόψει εθνικών εκλογών. Και αυτό γιατί η ηγεσία προσπαθεί να υλοποιήσει τον στόχο της για διεύρυνση με «προοδευτικό πρόσημο», όπως διατείνεται, αλλά ταυτόχρονα να μην διαταράξει εκ νέου το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης, μετά την… εβδομάδα των παθών που προηγήθηκε, λόγω της ρήξης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το «παζλ» πάντως προχωρεί, παρά τις γκρίνιες που καταγράφηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις από νυν βουλευτές, που δεν είδαν με καλό μάτι ενδεχόμενη τοποθέτηση «νέων» προσώπων στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Οσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εκτός του Γ. Καμίνη, έχει διαρρεύσει από την περασμένη εβδομάδα ότι για τη δεύτερη θέση προορίζεται ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ και ηγετικό μέλος της Ανανεωτικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης. Πρόκειται για ακόμη μία επιλογή προς την κατεύθυνση της «ανανέωσης» και του ανοίγματος της Φώφης Γεννηματά προς τα αριστερά. Επιλογή η οποία, πάντως, επίσης πυροδότησε αντιδράσεις (εκφράστηκαν και στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο), στη λογική ότι τουλάχιστον η δεύτερη θέση θα πρέπει να δοθεί σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί και τη «ραχοκοκαλιά» του ΚΙΝΑΛ.

Στην Αττική, η ίδια η κ. Γεννηματά επιλέγει τον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών, στον οποίο «μετακομίζει» και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα. Στα νότια προάστια θα κατέλθει ως υποψήφια και η γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα. Ανοιχτό παρέμενε μέχρι χθες το πού θα τοποθετείτο ο Παύλος Χρηστίδης, καθώς και το ποιος θα τον αντικαθιστούσε στη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Δεν αποκλείεται εντέλει να επιλεγεί για τον δυτικό τομέα, όπου υπάρχει και η υποψηφιότητα του «παπανδρεϊκού» Μιχάλη Καρχιμάκη. Στην Α΄ Αθηνών, η Χαρ. Τρικούπη ποντάρει στον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ στον βόρειο τομέα και στην Ανατολική Αττική δεσπόζουν οι υποψηφιότητες των Ανδρέα Λοβέρδου και Εύης Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα.

Την υποψηφιότητά του με το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε και επίσημα χθες ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν θα τοποθετηθεί στη Β΄ Πειραιά, όπου είχε εκλεγεί το 2015 με το κυβερνών κόμμα, πριν ανεξαρτητοποιηθεί. Πάντως, και για την περίπτωση του κ. Παναγούλη υπήρξε προβληματισμός από στελέχη, μιας και κατά την εποχή των πρώτων μνημονίων είχε ασκήσει δριμεία κριτική και προς το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο, τότε, ακόμη και για «ειδικά δικαστήρια».

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, μετά τον Νίκο Χριστοδουλάκη, που ανέλαβε τον συντονισμό των θεμάτων Οικονομίας, και ο Πέτρος Ευθυμίου επιστρέφει σε ενεργό ρόλο, αναλαμβάνοντας τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για δύο στελέχη που είχαν αναλάβει σημαντικά χαρτοφυλάκια επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, γεγονός που –μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα– προσδίδει ειδικό βάρος στις συγκεκριμένες επιλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή