Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής

Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής

4' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία πολλών υποψηφίων βουλευτών, η Φώφη Γεννηματά κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, τονίζοντας ότι «η χώρα, σε αυτά τα νέα δεδομένα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις. Κι αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία».

Ζήτησε ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε «να μην επιτρέψει η χώρα στην οπισθοδρόμηση ή τον ρεβανσισμό».

«Να πάμε μόνο μπροστά. Και μπροστά σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός. Οι προοδευτικοί πολίτες άκουγαν για μήνες ότι η Γεννηματά και ο Μητσοτάκης τα έχουν βρει κάτω από το τραπέζι. Ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει κάνει σκοτεινές συμφωνίες με τη Δεξιά, διότι τα στελέχη του, τάχα, δεν μπορούν μακριά από την εξουσία. Αυτά τα έγραφαν και τα διατυμπάνιζαν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα. Τώρα λένε ότι θέλουμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα ξέρουν ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά και για αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο και μέσο. Φοβούνται οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, πως το Κίνημα Αλλαγής θα ανακτήσει τη θέση του ως η μοναδική αυθεντική έκφραση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Για αυτό και γελοιοποιούνται με τις αντιφάσεις τους. Όχι κύριοι – και τη Νέα Δημοκρατία ελέγχουμε υπεύθυνα και αυστηρά και τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουμε στα πραγματικά του μέτρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταχειροκροτούμενη από τα στελέχη.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι υπεύθυνη δύναμη εθνικής συνεννόησης, εξόδου από την κρίση, που «θα αποτελέσει το δυνατό αντίβαρο τόσο στις συντηρητικές πολιτικές όσο και στον ανεύθυνο λαϊκισμό».

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με αχαλίνωτη Δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής: Που θα εγγυάται μια υπεύθυνη αντιπολίτευση, συνέργειες υπό όρους και προϋποθέσεις και αυξημένη πλειοψηφία όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων».

Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής-1

«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής διασφαλίζει την ομαλότητα. Το δίλλημα είναι καθαρό: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ στη μετεκλογική περίοδο η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε καθαρές απαντήσεις. Λέμε λοιπόν, σταθερός οδηγός μας είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου μας, και εξήγησε:

«Είναι αδιαπραγμάτευτος ο αυτόνομος ρόλος και η αυτόνομη πορεία μας.

-Ζητάμε ισχυρή εντολή, ψήφο ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών που θα μας εδραιώσει την επόμενη μέρα ως την ισχυρή προοδευτική δύναμη του τόπου, στη Βουλή και την κοινωνία.

-Έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το Σχέδιο Ελλάδα για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόγραμμα που αναπαράγει την κρίση και δεν οδηγεί τη χώρα στο ξέφωτο δεν δίνουμε.

-Ζητάμε από τον ελληνικό λαό τη δύναμη να δράσουμε ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη συντηρητική πολιτική από τη μια μεριά και τον αχαλίνωτο λαϊκισμό μιας καταστροφικής – ανεύθυνης αντιπολίτευσης από την άλλη. Θα ασκήσουμε υπεύθυνη, σοβαρή, αποφασιστική αντιπολίτευση στις πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις.

-Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα.

– Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση των αρνητικών όψεων της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους μας, θα συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά. Γιατί την εθνική συνεννόηση την εννοούμε.

-Η χώρα θα κυβερνηθεί στη βάση της λαϊκής ετυμηγορίας την οποία κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να προεξοφλήσει. Ο λαός είναι ο κυρίαρχος να αποφασίσει και όχι τα προεκλογικά σενάρια και οι δημοσκοπήσεις κι όχι επιχειρηματικά συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα στα πρότυπα της Λατινικής Αμερικής.

«Να την κάνει μια χώρα όπου ευημερεί η οικονομική ολιγαρχία σε αλλεπάλληλα deals με την πρόθυμη κυβέρνηση, η οποία με την σειρά της αποκαθιστά στο Δημόσιο, συγγενείς, φίλους, και τον κομματικό της στρατό. Με πολιτική που τσακίζει και στραγγίζει τη μεσαία τάξη, προκειμένου να την υποτάξει μέσω της φτωχοποίησης σε εξαρτημένους πολίτες των επιδομάτων. Για να σταθεί αυτή η πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, πότισαν την κοινωνία με το δηλητήριο του μίσους, και το φαρμάκι του διχασμού».

Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής-2

Απευθύνθηκε στους «απογοητευμένους από το ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς πολίτες», και σε εκείνους τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί συνειδητά στην αποχή, καθώς και σε εκείνους που στις ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη ΝΔ με μοναδικό κριτήριο να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας: «Πάμε τώρα μαζί δεν είναι επιλογή σας, η δεξιά στροφή για τη χώρα. Σας καλώ να μας εμπιστευτείτε. Εμείς νοιαζόμαστε. θα ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».

Ολοκλήρωσε την ομιλία της απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα: «Είχε δηλώσει ότι θα μας τελειώσει. Κύριε Τσίπρα κάνατε λάθος. Χάσατε. Χάσατε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Απέρχεστε. Εμείς τώρα ερχόμαστε».

Ο Παύλος Χρηστίδης στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, παραμένει εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ

Εξάλλου, Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Χρηστίδης παραμένει εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κατά την προεκλογική περίοδο και θα είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Νίκος Χριστοδουλάκης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση ζήτησε από τα στελέχη να βγουν στην κοινωνία και τους μαζικούς χώρους να μιλήσουν με τους πολίτες και να εξηγήσουν τις θέσεις και την πολιτική του ΚΙΝΑΛ.

Ανακοίνωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν θα γίνει με μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις, αλλά με συνεχή και επίμονη παρουσία στη καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή