Φώφη Γεννηματά: Κόμμα υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Φώφη Γεννηματά: Κόμμα υπεύθυνης αντιπολίτευσης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη Φώφη Γεννηματά να ζητεί «εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Ν.Δ. και θα αποδυναμώσει τώρα καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και με την ανακοίνωση της πλειονότητας των υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, το Κίνημα Αλλαγής εισήλθε χθες και επισήμως στην προεκλογική περίοδο ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου.

Στο μέτωπο των ψηφοδελτίων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκλεισε πριν από την ομιλία της ένα από τα βασικά ανοιχτά «μέτωπα», αυτό του Παύλου Χρηστίδη. Ενώ κάποιες πληροφορίες ήθελαν τις τελευταίες ημέρες τον κ. Χρηστίδη να τοποθετείται σε τομέα εντός Αττικής και να διεκδικεί την εκλογή του με σταυρό, εντέλει η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση του –πολυσυζητημένου από πολλές απόψεις– ψηφοδελτίου Επικρατείας. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε, θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.

Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε και με την υποψηφιότητα της ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα. Η ίδια είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξή της ότι θα ήταν υποψήφια στον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών, ωστόσο τελικά επελέγη για το ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων, από όπου είναι και η καταγωγή της. Τέλος, στην Ανατολική Αττική τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η παράταξη είναι έτοιμη για τις εθνικές εκλογές, καθώς, όπως ανέφερε, βγήκε ενισχυμένη από τη μάχη της ευρωκάλπης αλλά και από την αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες, όπως επισήμανε, «εμείς μόνο αντέξαμε στο γαλάζιο κύμα και είμαστε η δεύτερη δύναμη στον χώρο».

Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε διμέτωπο «άνοιγμα»: αφενός προς τους «απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικούς ψηφοφόρους» και τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί συνειδητά στην αποχή· αφετέρου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και προς «εκείνους που στις ευρωεκλογές στράφηκαν προς τη Νέα Δημοκρατία με μοναδικό κριτήριο να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα», στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν είναι επιλογή τους η δεξιά στροφή για τη χώρα».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε, απαντώντας στα σενάρια για τη μετεκλογική στάση του κόμματος, ότι η αυτόνομη πορεία του είναι αδιαπραγμάτευτη. Παρέπεμψε, πάντως, εκ νέου στην ετυμηγορία της κάλπης και όχι «στις δημοσκοπήσεις και στα προεκλογικά σενάρια» για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, ενώ ανέφερε ότι το Κίνημα «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα αποτρέψει κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης», αλλά και θα συμβάλλει θετικά σε σειρά ζητημάτων όπως «σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση και στην επαναδιαπραγμάτευση της απαράδεκτης συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή