Ν. Αναστασιάδης: Να σταλούν ισχυρότερα μηνύματα προς την Αγκυρα

Ν. Αναστασιάδης: Να σταλούν ισχυρότερα μηνύματα προς την Αγκυρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του ότι η Ε.Ε. θα στείλει ισχυρότερα μηνύματα στην Τουρκία από ό,τι μέχρι σήμερα, εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

«Αυτό, μπορώ να πω είναι και ο στόχος μας, και πιστεύω πως μετά τη Σύνοδο των επτά μελών του Νότου, προδιαγράφεται μια πιο σθεναρή στάση της Ε.Ε.», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σήμερα, Τρίτη, για την έκτακτη συνεδρία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), στην Ελλάδα, την οποία συγκάλεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ενόψει της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κρίθηκε από (πλευράς) ελληνικής Κυβέρνησης ότι έπρεπε να υπάρξει η μελέτη όλων εκείνων των απαραιτήτων διαβημάτων που έπρεπε να γίνουν».

«Ενημερώθηκα, υπήρξε μια μεταξύ μας συνεννόηση ως προς τα βήματα που πρέπει να γίνουν και γίνονται», ανέφερε ο ακόμη, τονίζοντας πως δεν θεωρεί ότι «θα έπρεπε προκληθεί οποιοσδήποτε πανικός».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Κύπρος θα ασκήσει βέτο αν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ικανοποιητικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να επιτραπεί «να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός ανάλογα με τις εξελίξεις».

«Δεν είναι με δηλώσεις ανάλογες με την τουρκική ρητορική που επιτυγχάνεις εκείνο που επιδιώκεις», υπογράμμισε.

Σε παρατήρηση ότι το κατοχικό καθεστώς βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία με την Τουρκία σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε «πότε δεν ήταν».

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή