Ψηφοδέλτια ΚΚΕ με στελέχη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΕ

Ψηφοδέλτια ΚΚΕ με στελέχη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα στατιστικά να δείχνουν ανανέωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, σχεδόν οι μισές υποψηφιότητες να είναι γυναίκες, και οι λεγόμενες δυναμικές ηλικίες (25 έως 39 ετών) να είναι και η ισχυρότερη ομάδα, το Κομμουνιστικό Κόμμα διά του κ. Δημ. Κουτσούμπα έδωσε χθες στη δημοσιότητα το σύνολο των «κόκκινων» συνδυασμών για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Εκείνο το οποίο, ωστόσο, είχε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, είναι το γεγονός ότι παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ επισήμανε πως μέρος των υποψηφίων προέρχεται από συγκεκριμένους όμορους πολιτικούς χώρους – μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες. Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και συνεργαζόμενοι μαζί του, που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΛΑΕ», είπε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ψηφοδέλτια ΚΚΕ με στελέχη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΕ-1

Οπως επισημάνθηκε, το 58% των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι για πρώτη φορά υποψήφιο, ενώ οι γυναίκες είναι το 41% του συνόλου. Επίσης, το 35,7% είναι ηλικίας από 25-39 ετών, το 20,4% από 40-49 ετών, το 26,7% από 50-59 ετών, ενώ το 14,4% είναι 60 ή περισσότερο.

Ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος ως πολιτικός αρχηγός υπενθυμίζεται ότι θα είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα Αττικής και στον νομό Βοιωτίας, παρουσίασε συνολικά και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Επικεφαλής είναι η πρώην γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα, ενώ υποψήφιοι στις υπόλοιπες θέσεις είναι οι: Γερ. Παπαδόπουλος – μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Γ. Ροΐδης – αντιναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθερία Ρίτσου – λογοτέχνης, Γκ. Πομάσκι – ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, Στ. Τάσσος – σεισμολόγος και βουλευτής Λέσβου, Κ. Παπασωτηρίου – έμπορος, Παρασκευή Δάγκα – μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ν. Μαυροκέφαλος – μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου – ψυχίατρος, Λουίζα Ράζου – μέλος του Π.Γ. και Θ. Μικρούτσικος – μουσικοσυνθέτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή