«Αριστερόστροφες» περιφέρειες για Φώφη Γεννηματά

«Αριστερόστροφες» περιφέρειες για Φώφη Γεννηματά

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι του «παζλ» των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ συμπληρώθηκε χθες, με την επίσημη ανακοίνωση των τριών περιφερειών στις οποίες θα είναι υποψήφια η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, αλλά και με τη γνωστοποίηση των υποψηφίων σε έξι συνολικά περιφέρειες της επικράτειας.

Η κ. Γεννηματά επέλεξε τον νότιο τομέα της πρώην Β΄Αθηνών και τους νομούς Ηρακλείου και Ευβοίας. Και αν η πρώτη περιφέρεια ήταν λίγο έως πολύ γνωστή, οι άλλες δύο επιλογές φαίνεται πως εντάσσονται στη στρατηγική της Χαρ. Τρικούπη να απευθυνθεί σε περιοχές με «ροπή» προς την Κεντροαριστερά, στο πλαίσιο –μεταξύ άλλων– και της προσέλκυσης απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κρήτη, άλλωστε, αποτελεί παραδοσιακό «προπύργιο» του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, το οποίο τα τελευταία χρόνια μετατοπίστηκε προς το κυβερνών κόμμα. Το Ηράκλειο, μάλιστα, ήταν από τους λίγους νομούς της χώρας που δεν… βάφτηκε μπλε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Με το ίδιο σκεπτικό εκτιμάται ότι επελέγη και η Εύβοια, περιφέρεια με «πράσινη» παράδοση, η οποία επίσης πέρασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, πριν την κερδίσει η Ν.Δ. στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Η Χαρ. Τρικούπη εκτιμά ότι η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στο νησί μπορεί να επαναφέρει στο ενεργητικό του ΚΙΝΑΛ μια έδρα, την οποία είχε χάσει από το 2012. Αλλωστε, τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στην Εύβοια υπάρχουν στα ψηφοδέλτια δύο στελέχη με σημαντική τοπική επιρροή και κοινοβουλευτική εμπειρία, οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Συμεών Κεδίκογλου.

Εν τω μεταξύ η κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2004-2009 για διαστρέβλωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας, εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της Ν.Δ., όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε σήμερα πως η κυβέρνηση Καραμανλή παραποίησε τα στοιχεία της οικονομίας την περίοδο 2004-2009, που έδειχναν τον εκτροχιασμό της και οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο. Αποκάλυψε την αλήθεια, που τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να κρύψουν έως και σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι το μυστικό που τους ενώνει. Γι’ αυτό λέμε είτε ψηφίζεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη, τελικά “βγαίνει” ο Καραμανλής. Η χώρα δεν αντέχει νέες περιπέτειες».

Οσον αφορά, τέλος, τις προεκλογικές της περιοδείες, η πρόεδρος του Κινήματος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», απ’ όπου έστειλε το μήνυμα ότι μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να εγγυηθεί την «αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», απέναντι, όπως ανέφερε, στην «κατάρρευσή του που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ» και την «παράδοσή του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που εξαγγέλλει η Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή