Τσακαλώτος κατά Βαρουφάκη: Δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα Κλιντ Ιστγουντ και Σέρτζιο Λεόνε

Τσακαλώτος κατά Βαρουφάκη: Δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα Κλιντ Ιστγουντ και Σέρτζιο Λεόνε

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι ο πρώην σύντροφός του, Γιάνης Βαρουφάκης αναλαμβάνει τον ρόλο του «πολυπράγμονα ηγέτη» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα επισημαίνει ότι «δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα του Κλιντ Ίσγουντ και του Σέρτζιο Λεόνε».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, για το γεγονός ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης, σας βγαίνει τώρα από αριστερά», ο κ. Τσακαλώτος απάντησε:

«Δεν βάζω αριστερόμετρο στους ανθρώπους ούτε στα κόμματα. Θεωρώ, όμως, ότι χωρίς κόμμα συλλογικό, χωρίς συλλογικές αποφάσεις, χωρίς σύνδεση με τα κοινωνικά κινήματα, χωρίς σεβασμό για την αυτονομία των τελευταίων, δεν μπορεί να πάει μπροστά η υπόθεση της Αριστεράς».

«Το πρόβλημα του κ. Βαρουφάκη δεν είναι αν έχει αριστερές ιδέες, αλλά ότι αναλαμβάνει τον ρόλο του πολυπράγμονα ηγέτη. Η πολιτική, όμως, δεν είναι παράσταση με έναν ρόλο. Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή