Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Δημήτρη Χριστόφια

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με βαρύτατη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος, σύντροφου Δημήτρη Χριστόφια. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εδώ και αρκετό διάστημα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με βεβαρημένη την κατάσταση της υγείας του.

Αυτή την ώρα συνέρχεται η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος η οποία σε συνεννόηση με την οικογένεια θα αποφασίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία. Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του, συντρόφισσα Έλση και σε όλη του την οικογένεια.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, επιφανούς στελέχους του ΑΚΕΛ, πρώην γ.γ. και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε στον Άντρο Κυπριανού τα θερμά συλλυπητήρια του κόμματος προς το ΑΚΕΛ, αλλά και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

Συνομιλία με τη σύζυγο του Δ. Χριστόφια είχε ο Πρ. Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη σύζυγο του εκλιπόντος πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ελση Χριστόφια, στην οποία εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.

Ν. Βούτσης: Δεν υπήρξε μόνο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου, αλλά και ένας συνεπής αγωνιστής της αριστεράς

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Ελληνισμός πληροφορήθηκε σήμερα το θάνατο του Δ. Χριστόφια» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης υπογραμμίζοντας πως «ο Δ. Χριστόφιας δεν υπήρξε μόνο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου, αλλά και ένας συνεπής αγωνιστής της αριστεράς».

«Από τα μαθητικά του ακόμη χρόνια πάλεψε για τα δίκαια του λαϊκού κινήματος. Και από τα αξιώματα με τα οποία τον τίμησε το κόμμα του και ο Κυπριακός λαός αγωνίστηκε μαχητικά για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα. Για την απώλειά του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», αναφέρει ο κ. Βούτσης.

Αλ. Τσίπρας: Το σπουδαίο έργο του θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Χριστόφια, έναν γνήσιο ηγέτη του Κυπριακού λαού, έναν μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, πάντοτε μπροστάρη στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση όλου του Κυπριακού λαού. Το σπουδαίο έργο του θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.», είπε ο πρωθυπουργός για τον Δ. Χριστόφια μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο twitter.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η πορεία του Δημήτρη Χριστόφια ήταν καθοριστική στη νεότερη ιστορία της Κύπρου

«Η πορεία του Δημήτρη Χριστόφια ήταν καθοριστική στη νεότερη ιστορία της Κύπρου. Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεργάστηκε αρμονικά με όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπηρέτησε τις ελληνοκυπριακές σχέσεις. Στην οικογένειά του και το ΑΚΕΛ τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή