ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Παπαγγελόπουλου: Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει

Απάντηση Παπαγγελόπουλου: Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει

Μετά την αποκάλυψη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι ο «Ρασπούτιν» τον οποίο έχουν καταγγείλει εισαγγελικοί λειτουργοί για αντιθεσμικές παρεμβάσεις είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο ίδιος με δήλωση του απαντά «ότι δεν υπάρχει Ρασπούτιν στο χώρο της δικαιοσύνης σήμερα», ενώ αναφέρει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, επιχειρεί να απαντήσει στον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος τον έχει καταμηνύσει επώνυμα πριν από 1,5 χρόνο, όταν ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση της Novartis, λέγοντας πως «πριν το τέλος υπάρχει αρχή και μέση πορεία», αναφερόμενος προφανώς στη γνωστή φράση του κ. Σαμαρά «θα τους πάω μέχρι τέλους».

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.
Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.

Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά.

Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;»