Με κινδυνολογία προς τις κάλπες ο Αλ. Τσίπρας

Με κινδυνολογία προς τις κάλπες ο Αλ. Τσίπρας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στοχευμένες παρεμβάσεις ανά την Ελλάδα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην ακριτική Φλώρινα, έναν από τους νομούς της Μακεδονίας που του έδωσε από τα μεγαλύτερα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκμεταλλευόμενος την επίσκεψη του στα βόρεια, ο πρωθυπουργός έκανε επίσκεψη-εξπρές στη Θεσσαλονίκη, όπου δείπνησε με τους υποψήφιους βουλευτές.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας συνέχισε με τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ3, όπου πρώτο θέμα στην ατζέντα του ήταν τα ελληνοτουρκικά. «Να μη σκεφτεί καν η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελλόριζο», προειδοποίησε μεταξύ άλλων τη γείτονα. Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, επιτέθηκε σφοδρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη «επί του προγραμματικού» όμως πεδίου, όπως επισημαίνεται από την Κουμουνδούρου. «Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδδώνας», τόνισε ο πρωθυπουργός, επαναφέροντας ωστόσο μια ρητορική η οποία είναι στο όριο να χαρακτηριστεί «τρομολαγνική». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους» και «θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά».

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «παράλογο» να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι με ένα «κύμα μεταρρυθμίσεων» θα δελεάσει τους εταίρους για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έχει επιτύχει αυτό, δηλαδή μείωση κατά μία μονάδα, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ.

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, τον οποίο χαρακτήρισε «συστημική επιλογή» με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια, ενώ την Τετάρτη το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί θεματική εκδήλωση για τις επενδύσεις και το βράδυ να παρευρεθεί στο φεστιβάλ στα «Λιπάσματα 2019». Την Πέμπτη το πρωί, θα υπογράψει την προαναγγελθείσα σύμβαση με την ExxonMobil για τις έρευνες ανοικτά της Κρήτης, ενώ θα ακολουθήσουν περιοδείες πιθανότατα στην Τρίπολη –από τους νομούς της Πελοποννήσου που κράτησε δυνάμεις– και στην Καβάλα.

Την ίδια ώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ σήκωναν το θέμα της Τόνιας Μοροπούλου, που αποσύρθηκε από υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε τη σύνταξη του πατέρα της. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου με tweet συνέκρινε την αντιμετώπιση που είχε από τα ΜΜΕ η περίπτωση της κ. Μοροπούλου με την αντίστοιχη της κ. Μυρσίνης Λοΐζου: «Είμαι περίεργη να δω αν σήμερα τα δελτία θα επιδείξουν την ίδια ευαισθησία όπως στο παρελθόν και θα αφιερώσουν τον αντίστοιχο χρόνο (3ήμερο…) στην υπόθεση της κ. Μοροπούλου. Η ίδια εξάλλου επανήλθε λέγοντας ότι η Ν.Δ. ήταν ενήμερη για τα πάντα όταν την επέλεγε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή