Δεσμεύσεις ΚΙΝΑΛ για την οικονομία

Δεσμεύσεις ΚΙΝΑΛ για την οικονομία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα μηνύματα της Φώφης Γεννηματά περί «αναγκαίας πολιτικής σταθερότητας» και «εθνικής συνεννόησης» εκ νέου σε περίοπτη θέση στην ομιλία της, το ΚΙΝΑΛ παρουσίασε χθες αναλυτικά, μέσω του νέου συντονιστή για ζητήματα Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, το πρόγραμμά του για την oικονομία και την κοινωνική πολιτική. Οχι τυχαία, άλλωστε, κατά την τοποθέτησή της, η κ. Γεννηματά έθεσε ως πρώτη προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα την εξάλειψη του κλίματος αβεβαιότητας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη «λυδία λίθο» για την ανάκαμψη, όπως ανέφερε. Σε αυτή την κατεύθυνση, επανέλαβε την πρόθεση του Κινήματος Αλλαγής να παρέχει συναίνεση προς την επόμενη κυβέρνηση σε σειρά ζητημάτων, προτάσσοντας και πάλι την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ως ένα από αυτά. «Ποιος άραγε θα επενδύσει τα χρήματά του αν κυριαρχούν διχαστικές λογικές του τύπου “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;» διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ταυτόχρονα, η κ. Γεννηματά κράτησε σαφείς αποστάσεις από τα κυβερνητικά προγράμματα τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς το πρώτο, υποστήριξε πως «βασίζεται ολοκληρωτικά στο δόγμα των οριζόντιων φοροαπαλλαγών». Στρέφοντας τα πυρά προς την Κουμουνδούρου, έκανε λόγο για «βαριά κληρονομιά της κυβέρνησης Τσίπρα», ασκώντας κριτική τόσο για την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών όσο και για τις παροχές του πρωθυπουργού λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Απέναντι σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις, το «ΚΙΝΑΛ διαμορφώνει μια άλλη πολιτική», τόνισε η κ. Γεννηματά, προτάσσοντας τη διεκδίκηση της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μετατροπή του υπερταμείου σε ταμείο αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας. Παρουσίασε, μάλιστα, «12+1» βασικούς άξονες της πολιτικής αυτής, ενώ μεταξύ των δεσμεύσεών της, στο πλαίσιο των φορολογικών ελαφρύνσεων, συμπεριέλαβε και πρόταση νόμου για αποκατάσταση των μικροομολογιούχων, των οποίων τα ομόλογα «κουρεύτηκαν» από το PSI, μέσω φορολογικών ρυθμίσεων και επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή