Μήνυμα κατά της αποχής από τον κ. Μητσοτάκη

Μήνυμα κατά της αποχής από τον κ. Μητσοτάκη

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, τονίζοντας εμφατικά το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για εφησυχασμούς ούτε για «λάθος επιλογές» αλλά ούτε και για «πειράματα», απηύθυνε χθες το βράδυ από την Ελευσίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι για να γυρίσει σελίδα η χώρα, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν το τιμόνι της χώρας «σε ένα χέρι δυνατό, που θα λειτουργεί γρήγορα και απρόσκοπτα και θα δρα με τόλμη και αποφασιστικότητα».

Η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που επέλεξε χθες το βράδυ το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας (προφανής ο συμβολισμός για τη Δυτική Αττική) για τη θεματική εκδήλωση «Νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη», κατά την οποία παρουσίασε τις πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων του κυβερνητικού του προγράμματος με έμφαση στην τόνωση του εισοδήματος του μέσου Ελληνα, την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη των αδυνάμων. Υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στη Ν.Δ. στις 26 Μαΐου «δεν αρκεί» και τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να την υπογράψουν με την ψήφο τους και να κάνουν την ελπίδα χειροπιαστή πραγματικότητα». Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και πάλι σε ανοίγματα σε ψηφοφόρους που δεν προέρχονται από τη Ν.Δ., σημειώνοντας ότι «ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές προτιμήσεις, όλοι οι Ελληνες έχουν θέση δίπλα μας σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης». «Η πατρίδα δεν θέλει νέα πειράματα και χαμένες ευκαιρίες», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας το κρίσιμο διακύβευμα, που είναι μια «σταθερή κυβέρνηση», η οποία θα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες «στην πρώτη γραμμή με σημαία το πρόγραμμά μας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων που περιλαμβάνει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ.: μείωση φόρων και εισφορών, πολλές νέες θέσεις εργασίας (μέσω ξεκάθαρου αδειοδοτικού και χωροταξικού πλαισίου, που θα δώσει ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και μέσω δημοσίων επενδύσεων, μέσω αξιοποίησης του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στήριξη των νέων οικογενειών, μέτρα για τη στήριξη των αδύναμων (αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα), ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας (και μέσω της μείωσης του φόρου στις επιχειρήσεις και της αποκατάστασης της ρευστότητας), ενώ ταυτόχρονα επέμεινε στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και στην παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους.

Τονίζοντας τις διαφορές του προγράμματος της Ν.Δ. με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών, θυμίζοντας τη δέσμευσή του για αύξηση του κατώτερου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από τον ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει τα 730 ευρώ. Επανέλαβε ότι, σε αντίστιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατήργησε το ΕΚΑΣ, η Ν.Δ. θα ενισχύσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ μίλησε για αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και για την ύπαρξη ενός δημόσιου πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Αναφερόμενος στη δημόσια υγεία επανέλαβε ότι η Ν.Δ. θέλει ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή