Δημ. Μαύρος: Ο Αλέξης Τσίπρας μου ζήτησε συγγνώμη για τις δημοσκοπήσεις

Δημ. Μαύρος: Ο Αλέξης Τσίπρας μου ζήτησε συγγνώμη για τις δημοσκοπήσεις

56" χρόνος ανάγνωσης

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προέβη χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε την εποχή του δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας την αποτυχία των εταιριών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μαύρος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αντίστροφη Μέτρηση», όπου παρουσιάστηκαν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι ανάμεσα στις εταιρείες υπήρχε πραγματικός φόβος να προσεγγίσουν τον κόσμο και να βγάλουν exit polls, αφού δέχονταν εισηγήσεις τόσο από πολιτικούς όσο και επιχειρηματίες να το αποφύγουν.

«Φοβόμασταν και την σκιά μας», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο κ. Μαύρος δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας μου έστειλε SMS και μου ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά το αποτέλεσμα», ενώ αποκάλυψε ότι η ΕΡΤ αρνήθηκε να μπει στα exit polls στις προηγούμενες εκλογές, κάτι που πλέον έχει ανακαλέσει.

Ακόμη, στην εκπομπή συζητήθηκαν η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Επίσης, σχολιάστηκαν τα κλειδιά για την αυτοδυναμία και ο «άγνωστος Χ», δηλαδή, η αποχή.