Ιερά πυρά κατά Βελόπουλου για τις «επιστολές» του Χριστού

Ιερά πυρά κατά Βελόπουλου για τις «επιστολές» του Χριστού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς τους πιστούς να μην πείθονται από ανιστόρητες αστειότητες, από άτομα που επικαλούνται το όνομα του Χριστού, και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου για να αλιεύσουν τυχόν ψήφους, στέλνει η Εκκλησία της Ελλάδος. Μητροπολίτες, εμμέσως πλην σαφώς, υποδεικνύουν τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο και τις αναφορές του περί υπάρξεως επιστολών του Χριστού.

Χθες, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δήλωσε (Τ/Σ ΣΚΑΪ) ότι «ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή. Ολα αυτά τα οποία αναφέρονται κατά καιρούς είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν προς ίδιον όφελος και σκοπό», προτρέποντας τους πιστούς να μην αποδέχονται τέτοιου είδους αντιλήψεις. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη θρησκευτικότητα των πιστών, τη μετατρέπουν σε θρησκοληψία. Κατ’ επανάληψη η Εκκλησία έχει τοποθετηθεί για τη λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο. Η απογοήτευση είναι ότι έβαλαν ακόμα και το πρόσωπο του Χριστού σε μία διαδικασία προεκλογική, μετατρέποντας αυτή τη διαδικασία σε “Χριστεμπορία”».

Στο ίδιο πλαίσιο, έκκληση στους πιστούς να αφήσουν εκτός Βουλής όσους εκμεταλλεύονται το όνομα του Χριστού και την πίστη των ανθρώπων έστειλε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ. «Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ενα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στον νου του πριν ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν», δήλωσε ο μητροπολίτης Γαβριήλ, και πρόσθεσε: «Οσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο τους Ελληνες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια».

Παρέμβαση με ιδιαίτερο νόημα έκανε και ο συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος δηλώνοντας ότι «όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή