Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα

Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι «δεν θα κοπεί κανένα επίδομα» με κυβέρνηση της Ν.Δ. επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για fake news, ενώ υπενθύμισε ότι επιθυμία του είναι ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων αλλά και τη δέσμευσή του για αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ταυτόχρονα, και υπό το πρίσμα της επαμφοτερίζουσας στάσης του ΚΙΝΑΛ για το τι θα κάνει την επομένη των εκλογών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα στραφούν τώρα στη Ν.Δ., επειδή αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Το διακύβευμα αυτό, όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. (στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ), θα οδηγήσει πολλούς πολίτες να στηρίξουν τη Ν.Δ. «χωρίς κατ’ ανάγκη να ταυτίζονται με τη Ν.Δ.», επειδή, όπως είπε, «συμφωνούμε στα βασικά». Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες και χαρακτήρισε την ισχυρή εντολή «αυτοσκοπό» για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες την επόμενη μέρα. «Δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόγραμμά του μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν την επόμενη μέρα έχει ισχυρή εντολή και «δυνατή λαϊκή νομιμοποίηση να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα τολμηρών μεταρρυθμίσεων». Μάλιστα, είπε το δικό του «απεταξάμην» στη «λογική παζαριών, συζητήσεων και εκπτώσεων σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε» και επέκρινε το ΚΙΝΑΛ για παλινωδίες σε σχέση με το ποια θα είναι η στάση του την επόμενη μέρα. Επιπλέον, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν μικρά κόμματα, αλλά να στηρίξουν τη Ν.Δ., «όπου η ψήφος τους θα πιάσει τόπο».

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, αφού σημείωσε με έμφαση ότι κανένα από αυτά δεν θα κοπεί και ότι θα παραμείνουν «εκεί που είναι σήμερα», επανέλαβε ότι η κοινωνική πολιτική «δεν μπορεί να εξαντλείται στα επιδόματα» και ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι «οι καλές και σταθερές δουλειές». Ερωτηθείς αν η επόμενη κυβέρνηση θα ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, απάντησε σαφώς «άμεσα», «εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός». «Και είμαι σίγουρος ότι θα επιλεγούν πρόσωπα τα οποία θα είναι υπεράνω υποψίας, με κύρος, που θα μπορούν να επιτελέσουν στο ακέραιο τον ρόλο τους, ο οποίος είναι και εξαιρετικά κρίσιμος σε αυτή τη συγκυρία, διότι πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης».

Αντίδραση σε δημοσίευμα

Την ίδια ώρα, αντίδραση από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που έφερε τον πρώην πρωθυπουργό να είχε συμφωνήσει με την πρόταση Νίμιτς για το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» για τον ΟΗΕ με παράλληλη διατήρηση του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα αναφερόταν σε πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε μια συγκυρία που οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. «Το έγγραφο δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ,», αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι «ήταν μια επιβεβλημένη τακτική κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια με αγώνα και μεθοδικότητα το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή