Κριτική Μητσοτάκη στον Τσίπρα: «Περιφρονεί τα συμφέροντα της χώρας»

Κριτική Μητσοτάκη στον Τσίπρα: «Περιφρονεί τα συμφέροντα της χώρας»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές έναντι του Αλέξη Τσίπρα λόγω της απουσίας του από το χθεσινό κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., την ίδια ώρα, ζήτησε και πάλι ισχυρή εντολή, προκειμένου, όπως είπε, να μην κάνει συμβιβασμούς την επόμενη μέρα.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι απών από τη συζήτηση και εκχώρησε –άκουσον άκουσον– στον πρωθυπουργό της Ισπανίας το δικαίωμα ψήφου της Ελληνικής Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης από τον Αλμυρό Μαγνησίας, απευθύνοντας μήνυμα στον κ. Τσίπρα ότι «μέχρι τις 7 Ιουλίου είναι ακόμα πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί με αυτόν τον προκλητικό τρόπο να περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Μέχρι τότε οφείλει να εκπροσωπεί την πατρίδα μας επάξια στην Ε.Ε., αντί να χρησιμοποιεί τον χρόνο για να κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις».

Tην αντίδραση της Πειραιώς προκάλεσε, πάντως, η δυνατότητα που δίνει ο νέος Ποινικός Κώδικας να αποφυλακιστούν ακόμη και τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη». «Η επιλογή της απερχόμενης κυβέρνησης να δρομολογήσει μια τέτοια πρωτοφανή εξέλιξη επιβεβαιώνει τη νοσηρή ανοχή της σε κάθε είδους ανομία, ακόμη και στην τρομοκρατία», σημείωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη Ν.Δ., θα κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τη μαζική αποφυλάκιση αμετανόητων δολοφόνων» και θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι εφόσον οι κάλπες της Κυριακής αναδείξουν τη Ν.Δ. αυτοδύναμη κυβέρνηση, η Ν.Δ. θα καταθέσει μαζί με το πρώτο νομοσχέδιο και πλέγμα ρυθμίσεων για την αποκατάσταση των θεσμών. Ανάμεσα σε αυτές, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν τόσο την κατοχή εκρηκτικών υλών όσο και τον ορισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Tην ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τον «ανένδοτο» στην αποχή και στα μικρά κόμματα που «δεν θα έχουν λόγο και ρόλο την επόμενη μέρα».

«Είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας και αυτό μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το εξασφαλίσει», επανέλαβε από τον Αλμυρό Μαγνησίας, απευθύνοντας και πάλι έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Οπως εξήγησε, «μια ισχυρή εντολή θα μου δώσει δύναμη την επόμενη μέρα να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη». Νωρίτερα, από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, όπου υπηρέτησε τη θητεία του πριν από 27 χρόνια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δίπλα τους προκειμένου να «διορθώσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της δεκαετούς αυτής κρίσης». Στο μέτωπο του Σκοπιανού, πάντως, συνεχίζονται οι επιθέσεις στον Κώστα Καραμανλή και στη Ν.Δ. μέσω σχετικών δημοσιευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή