Λιγότερα εκλογικά τμήματα για τις κάλπες της Κυριακής

Λιγότερα εκλογικά τμήματα για τις κάλπες της Κυριακής

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα από εκείνα που ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται να προσέλθουν οι ψηφοφόροι την επόμενη Κυριακή, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων στις 7 Ιουλίου θα είναι σημαντικά μικρότερος, δεδομένου ότι για τις εθνικές εκλογές θα στηθεί μία κάλπη ενώ η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση περιελάμβανε τρεις ή σε κάποιες περιπτώσεις και τέσσερις κάλπες. Ταυτόχρονα η εκλογική διαδικασία, και λόγω του μικρότερου αριθμού κομμάτων που θα λάβουν μέρος, αναμένεται να ολοκληρωθεί ομαλά χωρίς καθυστερήσεις εντός του προβλεπόμενου διαστήματος από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Λόγω της αλλαγής της κατανομής των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα, το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει στους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» ή να καλέσουν στον αριθμό 213-13.61.500, έως και την Κυριακή, από τις 09.00 έως τις 19.00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής «Μάθε πού ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία καλούνται οι πολίτες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους με την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας μέχρι και την 24η Ιουνίου 2019, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή